Telefonisch hulpdienstmedewerker - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Telefonisch hulpdienstmedewerker

Mishandeling, een ernstige ziekte, eenzaamheid of andere problemen: in Nederland zijn er vele telefonische hulpdiensten waar kinderen, jongeren en volwassenen anoniem hun verhaal kwijt kunnen. Wil jij een luisterend oor bieden? Word dan telefonisch hulpdienstmedewerker.  

Delen
welzijn
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... veel hulpdiensten ook een website hebben? Neem eens een kijkje op www.dekindertelefoon.nlwww.deluisterlijn.nl of op www.soshulp.nl.


... het een nieuwe ontwikkeling is dat er ook via e-mail of online chat hulp gegeven kan worden... Bij de Kindertelefoon zijn de chaturen razend populair!


... het ook voorkomt dat je nachtdiensten moet draaien? Bij de meeste hulpdiensten zijn bedden aanwezig, zodat je op een rustige nacht kunt proberen te slapen.


... de inhoud van de gesprekken die je voert altijd binnen de muren van de telefonische hulpdienst blijft? Met deze informatie wordt zeer vertrouwelijk omgegaan. Wat dat betreft heb je net als huisartsen en maatschappelijk werkers een beroepsgeheim.


... sommige mensen vrijwilliger zijn omdat ze uit maatschappelijke betrokkenheid een steentje willen bijdragen? Anderen werken een tijdje als vrijwilliger zodat ze aanvullende praktijkervaring opdoen naast hun studie.


... de Luisterlijn (voorheen Sensoor) de grootste organisatie in Nederland is die emotionele steun op afstand biedt (via telefoon, mail en chat? Elk jaar worden daar meer dan 300.000 gesprekken gevoerd.


... Stichting Korrelatie het digitale advies- en hulppunt Question Zone heeft ontwikkeld? Jongeren die worstelen met (emotionele) problemen kunnen hier terecht voor hulp en advies. De problemen waar jongeren het meest mee te maken hebben zijn depressie, zelfbeschadiging, relatieproblemen, onzekerheid, angsten en seksualiteit. Maar ook cyberpesten, seksuele intimidatie op internet, en relaties met loverboys zijn veel voorkomende problemen onder jongeren.

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

0, vrijwilligersfunctie