Verloskundige - Meer info | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Verloskundige

In het beroep verloskundige zorg je voor een goede en veilige begeleiding tijdens de zwangerschap en geboorte. Ook de eerste periode na de geboorte ben je medisch verantwoordelijk voor moeder en kind. Je schat voortdurend risico’s in en schakelt zo nodig specialistische zorg in. Dit maakt jou een zelfstandig medisch professional met een poortwachtersfunctie.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wil je extra info?

Wil je extra info?

 • www.amc.uva.nl/

   

  Informatie over de mastersopleiding Verloskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Klik op 'Onderwijs en opleiding' en dan op 'Onderzoeksopleidingen'.

   

 • www.cradle.nl

   

  Als je kraamzorg wilt verlenen in het buitenland of kraamzorg in het buitenland wilt ontvangen dan kun je op deze site terecht.

   

 • www.internationallanguageinn.webs.com/zorgworkshops

   

  Wil jij beter met Engels sprekende patiënten of collega’s omgaan? Met deze workshops leer je onder andere het medische jargon in het Engels te gebruiken en oefen je professionele communicatie in het Engels. 

   

 • www.knov.nl/

   

  De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Site met informatie over het beroep, de opleiding en vervolgopleidingen.

   

 • www.ontdekdezorg.nl

   

  Op www.ondekdezorg.nl zijn medewerkers uit de zorg geportretteerd en vind je daarbij hun ervaringsverhalen. Zo ontdek je rechtstreeks en eerlijk hoe het is om te werken in de zorg.

   

 • www.stbn.nl/

   

  Stichting STBN heeft een heldere kijk op verloskunde en ruime ervaring op het gebied van advies en dienstverlening in de branche.

   

 • www.vso.nl/

   

  Site van VSO Nederland: voor als je verloskundige bent, en in een periode van twee jaar graag meer ervaring wilt opdoen in een ontwikkelingsland.

   

Baan of stageplaats nodig? Bekijk de adressen voor werk vinden.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2795 - €4685 per maand