Verloskundige - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Verloskundige

In het beroep verloskundige zorg je voor een goede en veilige begeleiding tijdens de zwangerschap en geboorte. Ook de eerste periode na de geboorte ben je medisch verantwoordelijk voor moeder en kind. Je schat voortdurend risico’s in en schakelt zo nodig specialistische zorg in. Dit maakt jou een zelfstandig medisch professional met een poortwachtersfunctie.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... een dienstdoend verloskundige altijd klaar moet staan? Kinderen worden immers op elk uur van de dag en nacht geboren.


... in Nederland maar vier opleidingen zijn waar je wordt opgeleid tot verloskundige?


... ook gynaecologen, kinderartsen, huisartsen, verpleegkundigen, neonatologen en kraamverzorgenden veel met pasgeboren kinderen te maken hebben?


... verloskundigen zo'n 8 procent meer verdienen dan afgestudeerden van andere opleidingen in de sector Zorg? Dat komt onder meer door de grote stijging in de vergoeding door zorgverzekeraars voor een volledige begeleiding van zwangere vrouwen.


... je als verloskundige in een ziekenhuis vooral vrouwen begeleidt die te maken hebben met complicaties voor, tijdens of en/na de bevalling?

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2795 - €4685 per maand