Verpleegkundige in de GGZ/psychiatrisch verpleegkundige - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Verpleegkundige in de GGZ/psychiatrisch verpleegkundige

Tijdens de begeleiding en zorg die jij biedt, richt je je op het gedrag van je patiënten en probeer je ervoor te zorgen dat een patiënt weer zelfstandig kan functioneren.

Delen
ggz
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... er steeds meer gebruikt wordt gemaakt van onlinehulpverlening bij alcohol- of drugsverslaving? Sites die hulp bieden, zijn www.alcoholdebaas.nl en www.jellinek.nl.


... het voorkomt dat je mensen die dit zelf niet nodig vinden, lichamelijk moet verzorgen of dat je een patiënt onder dwang een injectie moet geven? Je neemt in dit soort situaties de verantwoordelijkheid van de patiënt over.


... bijna elke medewerker in de geestelijke gezondheidszorg wel eens met agressie te maken krijgt? Dat kan variëren van een scheldkanonade tot lichamelijk geweld. Je moet dus stevig in je schoenen staan voor zo'n baan!


... je zowel met individuele patiënten als met groepen kunt werken?


... het belangrijk is dat je weet wat je eigen mogelijkheden en beperkingen zijn in de omgang met mensen en problemen? Hoewel je als verpleegkundige volgens verpleegplannen en methodieken handelt, vragen veel situaties in de psychiatrie om een gevoelsmatige en intuïtieve reactie. Het gedrag van patiënten kan voortdurend veranderen en om een andere aanpak vragen.


... je in bepaalde instellingen ook onregelmatige diensten draait? Je werkt dan niet alleen overdag, maar ook wel eens ‘s avonds, ‘s nachts of in het weekend. Daar staat tegenover dat je salaris door de onregelmatigheidstoeslagen behoorlijk kan oplopen!


... je zowel als verpleegkundige op MBO- als HBO- niveau in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg kunt gaan werken? Als HBO-verpleegkundige heb je meer coördinerende en kwaliteitsbewakende taken. Met beide opleidingen kun je overigens ook in andere sectoren van de gezondheidszorg aan de slag.


... er een museum bestaat over verzorging en verpleging, met allerlei leuke exposities? Dit is het Florence Nightingale Instituut. Bezoek het eens! Voor adresgegevens en openingstijden: www.fni.nl.


... je voor diverse zorgberoepen een trailer kunt bekijken net als bij een film? Zo weet je of het beroep bij je past! Bekijk snel de zorgtrailer van jouw toekomstige beroep.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2250 - €3665