Verpleegkundige gehandicaptenzorg - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Verpleegkundige gehandicaptenzorg

Als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg bied jij zorg en ondersteuning die aansluit bij iemands mogelijkheden. Zo bekijk je bijvoorbeeld welke werkzaamheden een cliënt kan uitvoeren, of medicijnen goed werken en welke lichaamshouding iemand het beste kan aannemen. In al deze situaties geef jij precies de zorg die diegene nodig heeft.  

Delen
gehandicaptenzorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... bij zo'n 30% van de mensen met verstandelijke beperkingen epilepsie voorkomt? Ook autisme of spasticiteit komen veel voor.


... meer dan de helft van de mensen met verstandelijke beperkingen lichte verstandelijke beperkingen heeft? Een gedeelte van deze groep woont zelfstandig, maar blijft over het algemeen aangewezen op een vorm van begeleiding door wonen in een gezinsvervangend tehuis of een vorm van begeleid kamerwonen.


... het voorkomt dat je onregelmatige diensten draait? Je werkt dan niet alleen overdag, maar ook wel eens 's avonds, 's nachts of in het weekeind. In die gevallen loopt je salaris door de onregelmatigheidstoeslagen behoorlijk op!


.... je zowel als verpleegkundige op MBO- als HBO- niveau in een ziekenhuis kunt gaan werken? Als HBO-verpleegkundige heb je meer coördinerende en kwaliteitsbewakende taken. Met beide opleidingen kun je overigens ook in andere sectoren van de gezondheidszorg aan de slag.


... er een museum bestaat over verzorging en verpleging, met allerlei leuke exposities? Dit is het Florence Nightingale Instituut. Bezoek het eens! Voor adresgegevens en openingstijden: www.fni.nl.


... je voor diverse zorgberoepen een trailer kunt bekijken net als bij een film? Zo weet je of het beroep bij je past! Bekijk snel de zorgtrailer van jouw toekomstige beroep.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

1960 - €3188