Verpleegkundige in verpleeghuis - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Verpleegkundige in verpleeghuis

In het verpleeghuis verblijven (veelal oudere) mensen die thuis niet kunnen worden verzorgd. Het kan ook gaan om mensen die zijn ontslagen uit een ziekenhuis, maar niet thuis kunnen revalideren.Als verpleegkundige in een verpleeghuis (VVT’er) verricht je verpleegkundige werkzaamheden.

Delen
ouderenzorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... verpleegkundigen in verpleeghuizen vaak leidinggevende functies vervullen?


... er in Nederland ongeveer 350 verpleeghuizen zijn? Een deel daarvan is onderdeel van een groot zorgconcern of samenwerkingsverband, waarin bijvoorbeeld ook verzorgingshuiszorg of thuiszorg geboden wordt.


... het steeds vaker voorkomt dat woonzorgcentra samenwerken met verpleeghuizen? Op deze manier kunnen woonzorgcentra beter voldoen aan de zorgvraag van bewoners.


... je zowel als verpleegkundige op MBO- als op HBO-niveau in een verpleeghuis kunt gaan werken? Als HBO-verpleegkundige kun je ook verpleegkundige gerontologie geriatrie worden.  


... er een museum bestaat over verzorging en verpleging, met allerlei leuke exposities? Dit is het Florence Nightingale Instituut. Bezoek het eens! Voor adresgegevens en openingstijden: www.fni.nl.


... je voor diverse zorgberoepen een trailer kunt bekijken net als bij een film? Zo weet je of het beroep bij je past! Bekijk snel de zorgtrailer van jouw toekomstige beroep.


... er een website is met heel veel informatie over het beroep verpleegkundige gerontologie-geriatrie? Kijk op www.hbo-vgg.net.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2007 - €3265