Zorghulp - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Zorghulp

Zo doe je bijvoorbeeld de boodschappen, maak je schoon of maak je bedden op. Maar ook het maken van een wandeling met de cliënten of het helpen van de verzorgende of verpleegkundige kan bij je taken horen. Geïnteresseerd in een ondersteunende rol? Lees vooral verder.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... je als assistent dienstverlening en zorg in verschillende branches aan de slag kunt, van een zwembad tot een kleinschalige woonvorm?


... je kunt doorleren voor helpende? Met je diploma Assistent Dienstverlening en Zorg word je toegelaten tot de opleiding Helpende Zorg en Welzijn en kun je vaak ook vrijstellingen krijgen.


... er ook een functie ADL-assistent bestaat? ADL staat voor: Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen. Als ADL-assistent help je mensen met een lichamelijke handicap die zelfstandig wonen. Je gaat naar hun woning om hulp te verlenen bij zaken als wassen, verplaatsen, eten, drinken en naar het toilet gaan. Het is ook mogelijk dat je eenvoudige verpleegkundige handelingen verricht, zoals medicijnen toedienen of het verzorgen van wonden. Je hebt hiervoor niet per se een diploma nodig en er is veel werk! Kijk voor meer informatie eens op www.fokuswonen.nl.

 

Specificaties:

SALARIS

1715 - € 2717,16 per maand