Zorgmanager - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Zorgmanager

In de praktijk is ‘zorgmanager’ een naam voor uiteenlopende leidinggevende en managementfuncties. Lees hier over het werk van de zorgmanager die meerdere afdelingen of diensten aanstuurt.

Delen
Zorgmanager
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris zorgmanager

Welke opleiding?

Om zorgmanager te worden, kun je verschillende wegen bewandelen. Je kunt bijvoorbeeld eerst werkervaring opdoen in een uitvoerende functie en door extra scholing in management doorgroeien naar de functie van zorgmanager. Er zijn zeer veel opleidingen, trainingen en cursussen, maar ook wetenschappelijke opleidingen. Lees verder:
 

 

Je loopbaan

Als zorgmanager zijn je taken erg afwisselend. Het takenpakket varieert per instelling.

Als je hogerop wilt komen, kun je in een grotere instelling gaan werken. Ook kun je via extra scholing en de juiste werkervaring als bijvoorbeeld directeur aan de slag gaan.


Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

 

Waar werk je?

Als zorgmanager werk je in loondienst voor een zorg- of welzijnsinstelling. Denk aan verschillende soorten ziekenhuizen, verpleeghuizen, woonzorgcentra, psychiatrische instellingen, organisaties voor jeugdzorg, gehandicaptenzorg, sociaal cultureel werk of kinderopvang.


Mogelijke instellingen

 • Geestelijke gezondheidszorg
 • Gehandicaptenzorg
 • Jeugdzorg
 • Kinderopvang
 • Ouderenzorg
 • Ouderenzorg (Ouderenzorg)
 • Sociaal werk
 • Thuiszorg
 • Ziekenhuizen
   

Bekijk hier alle werkvelden

 


Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland. Kijk op deze site bij werk vinden.

Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

Salaris zorgmanager

Als beginnend zorgmanager kun je rekenen op een bruto startsalaris van €2.880,- en €3.260,-. Dit kan oplopen tot €5.280,- en €6.960,-.

Je salaris is in dit beroep sterk afhankelijk van je precieze functieomschrijving, de omvang van de afdelingen waarvoor je zorgdraagt, je ervaring en andere factoren.

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

3374 - €7081,15 per maand