Zorgtechnicus - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Zorgtechnicus

Als zorgtechnicus weet je alles over zorg en de nieuwste technieken. Jij zorgt ervoor dat alarmeringssystemen en andere technische apparaten bij cliënten thuis goed functioneren. Jij kunt precies uitleggen hoe je de verschillende apparaten moet gebruiken. Dankzij jou en de nieuwste technieken op het gebied van de zorg kunnen mensen langer zelfstandig wonen. Ben jij straks de helpende hand voor zorgverleners en zorgvragers?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris zorgtechnicus

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de opleiding:


Als zorgtechnicus leer je alles over de zorg en de nieuwste technieken. Je leert over de werking van organen en over verschillende ziektebeelden zodat je goed met medische professionals kunt communiceren. Natuurlijk leer je ook veel over techniek. Na deze opleiding sluit jij probleemloos een alarmeringssysteem aan bij cliënten thuis en leg je ze precies uit hoe ze bijvoorbeeld een tablet bedienen.

Je loopbaan

Als zorgtechnicus ben je op MBO-niveau opgeleid. Als je dat wilt, kun je doorgroeien op HBO-niveau. Er zijn allerlei zorgtechnische beroepen mogelijk. Bijvoorbeeld:
 


Is er werk?
De werkgelegenheid in de zorg neemt toe als gevolg van de vergrijzing. Ook wordt er in deze sector steeds meer gebruikgemaakt van nieuwe technieken. Hierdoor is er steeds meer vraag naar medewerkers die de nieuwste technieken kunnen toepassen in de zorg en daarnaast ook genoeg verstand hebben van de zorgomgeving zelf. Jij als zorgtechnicus kent beide werelden. Na je opleiding heb je daarom een grote kans op werk. (UWV, 2019)


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Waar werk je?

Als zorgtechnicus ga je over het algemeen aan het werk bij mensen thuis. Geen dag is hetzelfde. Je kunt ook aan de slag bij de facilitaire of technische dienst in een zorginstelling of ziekenhuis. Of bij een bedrijf dat apparaten voor huisautomatisering bouwt, installeert en onderhoudt. Er is
dus keuze genoeg!


Mogelijke instellingen

  • Ouderenzorg
  • Thuiszorg
  • Ziekenhuizen

Bekijk hier alle werkvelden


Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland. Kijk op deze site bij werk vinden.

Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier
 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

 

Salaris zorgtechnicus

Actuele informatie over het salaris voor dit beroep is momenteel niet beschikbaar. Weet jij meer? Mail: info@YouChooz.nl.

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

niet beschikbaar