Zorgtechnicus - Over dit beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Zorgtechnicus

Als zorgtechnicus weet je alles over zorg en de nieuwste technieken. Jij zorgt ervoor dat alarmeringssystemen en andere technische apparaten bij cliënten thuis goed functioneren. Jij kunt precies uitleggen hoe je de verschillende apparaten moet gebruiken. Dankzij jou en de nieuwste technieken op het gebied van de zorg kunnen mensen langer zelfstandig wonen. Ben jij straks de helpende hand voor zorgverleners en zorgvragers?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Over dit beroep
Wat doet een zorgtechnicus?
Past het bij je?

Over dit beroep

Als zorgtechnicus weet je alles over zorg en de nieuwste technieken. Jij zorgt ervoor dat alarmeringssystemen en andere technische apparaten bij cliënten thuis goed functioneren. Jij kunt precies uitleggen hoe je de verschillende apparaten moet gebruiken.

 

Dankzij jou en de nieuwste technieken op het gebied van de zorg kunnen mensen langer zelfstandig wonen. Ben jij straks de helpende hand voor zorgverleners en zorgvragers?

Wat doet een zorgtechnicus?

Als zorgtechnicus zorg je ervoor dat alarmeringssystemen en andere technische apparaten bij mensen in huis goed werken. Jij zorgt voor de installatie en kunt rustig en duidelijk uitleggen hoe cliënten de technische apparaten kunnen gebruiken. Dankzij jou en de hulp van de nieuwste technieken op het gebied van de zorg kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen.

Tijdens je werk breng je de nieuwste technieken bij de mensen thuis. Denk aan het installeren van domoticasystemen. Met dit systeem kun je bijvoorbeeld lampen aan en uitdoen en de verwarming hoger of lager zetten. Als zorgtechnicus kun je er zelfs voor zorgen dat mensen een robot in huis krijgen die ze helpt met verschillende taken in het huishouden. Wist je dat een robot deuren voor je kan openen en je drinken kan inschenken? Jij zorgt ervoor dat de robot goed ingesteld is en probleemloos blijft werken, ook als hij andere taken krijgt. 

Tegenwoordig houden medewerkers in de thuiszorg via een tablet contact met hun cliënten, vaak oudere mensen of mensen met een beperking. Dit wordt ‘beeldzorg’ genoemd. Jij weet hoe een tablet werkt en kunt precies uitleggen aan ouderen hoe ze hiermee moeten omgaan. Zo breng je de cliënt in contact met de medewerker uit de thuiszorg, zodat hij langer thuis kan blijven wonen.

Past het bij je?

Je moet vaak aan mensen uitleggen hoe bepaalde nieuwe technieken werken en hoe ze deze kunnen gebruiken. Het is daarom belangrijk dat je goed met ouderen of mensen met een beperking kunt praten. Met woorden en gebaren kun jij precies uitleggen hoe alles werkt. Jij ziet wat de ander nodig heeft en handelt hiernaar.

Als zorgtechnicus werk je veel met machines en gereedschappen. Je moet dus technisch inzicht hebben en interesse in de nieuwste technieken. Je gaat altijd zorgvuldig om met de materialen. 


Kortom, wat je nodig hebt is:

  • technisch inzicht
  • communicatieve en sociale vaardigheden
  • dienstverlenende vaardigheden
  • initiatief
  • zorgvuldigheid


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

niet beschikbaar