4 tips om geld te besparen als student | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

4 tips om geld te besparen als student

In deze blog geven wij 4 tips over hoe jij het best geld kunt besparen als student!

 

 

Afgelopen week was het volop in het nieuws: de Tweede Kamer wil het leenstelsel afschaffen en weer terug naar de studiebeurs voor studenten. Door het leenstelsel moeten meer studenten een bijbaan hebben om bijvoorbeeld hun huur te kunnen betalen of leuke dingen te doen met vrienden. Of de studiebeurs nu terug komt of niet, het is altijd een goed idee om wat geld te besparen op alledaagse dingen. In deze blog geven wij 4 tips waarmee jij aan het einde van de maand iets meer overhoudt. Wie weet, een leuke vakantie met je vrienden volgend jaar? 

 

  1. Doe slim boodschappen

Boodschappen.. je hebt ze nu eenmaal nodig! Weet je nog, die tijden dat je alleen maar aan je ouders hoefde te vragen of ze dat ene merk chips of koekjes konden kopen? Wat een herinneringen. Om op een slimme manier boodschappen te doen is het handig om een week van te voren te bekijken wat er in de aanbieding gaat zijn bij de supermarkt waar jij je boodschappen doet. Zo kun je in een week dat bijvoorbeeld die lekkere pastasaus in de aanbieding is een aantal potten inslaan. Ook is er in bijna iedere studentenstad een markt op zaterdag. Hier koop je voor een prikkie groenten, fruit, kaas en vleeswaren, en vaak is het nog lekkerder ook.

 

  1. Sparen doe je aan het begin van de maand 

Zodra je salaris of lening binnenkomt is het handig om hiervan gelijk een deel op een spaarrekening te zetten. Het hoeft niet veel te zijn, maar door iedere maand een beetje meer te sparen leer je wat zuiniger te leven: op is op. Probeer zo min mogelijk aan je spaarrekening te komen, en dit geld echt te bewaren voor belangrijke dingen (denk: je fiets laten maken of zorgkosten betalen). 

 

  1. Doe een kledingruil met vrienden

Het blijft altijd verleidelijk om nieuwe kleding te kopen, vooral als je dat ene shirt al zo vaak hebt gedragen. In plaats van naar de winkels te rennen is het ook een leuk idee om een avond met vrienden of vriendinnen te plannen waarin jullie allemaal kleding meenemen die je eigenlijk niet meer zo tof vindt. Zo lijkt het alsof je een kast vol nieuwe kleding hebt, maar het kost je niets! Een biertje erbij, een pizza, en je hebt al snel een super gezellige avond. 

 

  1. Bezoek de kringloop 

Ooit wel eens een kringloop bezocht? Het is zoveel leuker dan je misschien denkt. Veel studentensteden hebben meerdere kringloopwinkels of tweedehandswinkels. Hier koop je niet alleen toffe kleding, maar ook meubels, servies en glazen. Soms is het even zoeken, maar niets geeft meer voldoening dan na een middag zoeken die gave leren stoel vinden voor in de hoek van je kamer voor 10 euro. 


 

Heb jij nog meer tips om geld te besparen? Deel het met ons via de e-mail of in onze Instagram DM’s!