4 tips voor de beste voorbereiding op je examens | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

4 tips voor de beste voorbereiding op je examens

In deze blog geven wij jou 4 tips over hoe je je het best kan voorbereiden op je examens. Benieuwd? Lees verder!

 

 

Het vinden van de beste manier om te studeren is een continu proces. Het is niet iets dat kan worden overgelaten aan de avond voor de test. Je moet constant je studievaardigheden verbeteren om beter te begrijpen wat werkt (en wat niet).

Beter leren studeren helpt paniek en frustratie te voorkomen de volgende keer dat een grote toets eraan komt. Je hebt immers meer kans om het goed te doen en minder gestrest te zijn voor een test als je tijd hebt gehad om de stof goed te bekijken en te oefenen! 

Door effectief je voor te bereiden voor examens zal leren makkelijker zijn en maak je meer kans om goede cijfers te halen in je examen klas en vervolgopleiding.

Hier zijn een paar tips om je goed te voorbereiden op je examen week!

 

Vragen? Geen probleem!

Steek je hand op en stel vragen als je iets niet begrijpt. Als je je niet op je gemak voelt om in het bijzijn van iedereen te vragen, schrijf jezelf dan een herinnering om na de les met de leraar te praten.

 

Let op in de les

Het is belangrijk om je te concentreren en afleiding te vermijden wanneer de leraar aan het woord is. Oefen actief luisteren door je te concentreren op wat er wordt gezegd en aantekeningen te maken in je eigen woorden. Dit zal ervoor zorgen dat je hoort (en begrijpt) wat er in de klas wordt onderwezen.

 

Maak een studieschema/plan

Kijk bij het maken van een studierooster naar je planner en bedenk wat er allemaal moet gebeuren. Denk na over de soorten vragen die op de test zullen komen en de onderwerpen die aan de orde komen, zodat u weet waar u zich op moet concentreren. Stel specifieke doelen voor elke studiesessie, zoals hoeveel onderwerpen je aan het einde van de sessie zult behandelen.

 

Een studiegebied aanwijzen

De beste studieplek is er een die stil, goed verlicht en in een rustige omgeving is. Zorg voor een duidelijke werkruimte om te studeren en op te schrijven. De behoeften van iedereen zijn anders, dus het is belangrijk dat je een plek vindt die bij je past.

 

Studeer met een groep

Werken met klasgenoten stimuleert een interactieve omgeving om je betrokken te houden. Dit geeft je de kans om je kennis met anderen te testen, elkaar over de inhoud te ondervragen en gezellig met je vrienden te zijn.

 

Toch nog aan het twijfelen over je studiekeuze? Doe de test