5 Tips voor de Start van het Nieuwe Collegejaar | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

5 Tips voor de Start van het Nieuwe Collegejaar

In deze blog geven wij 5 tips die jij nodig hebt voor een goede start van het nieuwe collegejaar!

 

 

Het nieuwe collegejaar is van start gegaan. Studenten die aan hun tweede, derde of vierde jaar beginnen zijn inmiddels bekend met hoe ze het beste het nieuwe jaar kunnen beginnen. Voor eerstejaars studenten kan dit nog even aftasten zijn. Daarom zetten wij 5 tips op een rijtje om je nieuwe avontuur zonder zorgen te beginnen! 


 

  1. Bekijk de online systemen

Het is altijd handig om alvast de online systemen te bekijken waar jouw onderwijsinstelling mee werkt. Vaak laten docenten dit zien tijdens de eerste les, maar het kan een relaxed gevoel geven als je het al een keer gezien hebt. Waar vind je het lesmateriaal, je rooster, de studieadviseur en je mails? Sowieso is het handig om je rooster alvast te bekijken, zodat je precies weet waar en wanneer je ergens moet zijn. 

 

  1. Koop je boeken 

Iets waar je in de vakantie waarschijnlijk nog niet aan wil denken zijn je studieboeken. Helaas zijn boeken ontzettend belangrijk, en is het een goede tip om je boeken in de eerste week al te hebben. Het is vervelend om tijdens de eerste les mee te moeten kijken met een studiegenoot, vooral nu tijdens de pandemie afstand houden zo belangrijk is. Dus: check het online systeem en bestel je boeken alvast. 

 

  1. Focus op je studie

Omdat je nog niet helemaal zeker weet hoe snel jij je draai gaat vinden en hoe veel tijd je nodig hebt voor het maken van huiswerk en het lezen van lesmateriaal is het belangrijk genoeg tijd vrij te houden in de eerste paar weken. Zo kom je niet in de problemen met sport of bijbaantjes, als je eigenlijk moet studeren. 

 

  1. Volg je colleges 

Je hoort vaak dat niet alle studenten hoorcolleges bijwonen, omdat ze soms niet verplicht zijn. Toch is het een goed idee om de colleges bij te wonen, vooral in het begin. Op deze manier weet je zeker dat je goed op de hoogte bent van al het lesmateriaal en kun je het beste aantekeningen maken. Ook een leuke bonus: door het bijwonen van colleges leer je het makkelijkst studiegenoten kennen, en maak je nieuwe vrienden. 

 

  1. Het hoeft niet allemaal perfect te gaan

Het is logisch dat je eerste paar weken als student een beetje spannend zijn. Maar het is ook belangrijk om te weten dat het normaal is als niet alles helemaal perfect gaat. Je hebt tijd nodig om je draai te vinden, de juiste gebouwen weten te vinden en je op je gemak te voelen met al het studiemateriaal. Ontspan, en weet dat het allemaal goed komt. Dit is één van de meest leuke en bijzondere periodes in je leven, dus geniet!