Carrière in het spotlicht: Psychologie | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Carrière in het spotlicht: Psychologie

Benieuwd naar het beroep van psycholoog? Hier zijn vijf redenen waarom je misschien een carrière op het gebied van psychologie zou willen overwegen.

 

 

 

Psychologen beoordelen en werken samen met cliënten om een ​​optimale mentale, sociale en arbeid en gezondheid te bevorderen. Ze gebruiken verschillende behandelingen om ervoor te zorgen dat mensen goed kunnen functioneren in de samenleving.

 

1. Je kunt mensen helpen

Werken als psycholoog stelt je in staat om een ​​breed scala aan mensen te ontmoeten, van kinderen tot getrouwde stellen. Als je het leuk vindt om anderen te helpen, kun je een groot gevoel van beloning krijgen door therapie te bieden aan mensen die het moeilijk hebben of mensen met psychische problemen.

 

2. Flexibele uren

Psychologen kunnen werken voor grote bedrijven of als zelfstandige werken in kleine klinieken. Je kunt mogelijk ook je eigen uren bepalen of een strategie bedenken om thuis te werken.

 

3. Sterke werkgelegenheid prognosis

Psychologie is een industrie die een zeer sterke toekomstige groei verwacht. Met het gemiddelde weeksalaris dat ook ruim boven het Nederlandse gemiddelde ligt, worden psychologen over het algemeen goed gecompenseerd.

 

4. Het is een uitdaging

Ondanks dat er een constante roulatie van afspraken en vergaderingen is, ervaren psychologen een enorm scala aan eye-opening voorwaarden. Van gevangenis hervormingsprogramma's tot de diepte van geestelijke gezondheidsproblemen waarmee cliënten te maken kunnen krijgen, psychologen zullen waarschijnlijk niet twee dagen hetzelfde meemaken.

 

5. Het kan je overal brengen

Van sportclubs tot individuele privéklinieken, psychologie is een beroep dat je overal en altijd kan brengen. Het veld zal niet zien dat je in een hokje wordt geplaatst; specialisaties kunnen veranderen of aanpassen aan wat je leven ook vraagt.