De CV voor verpleegkunde | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

De CV voor verpleegkunde

Zie jij een toekomstige carrière in de verpleging wel zitten? Dan kun je je cv hierop aanpassen, zodat jouw meest relevante ervaring er meteen uitspringt. Met enkele wijzigingen val je nog meer op in de stapel met cv’s. Lees gauw onderstaande tips van CVster.nl!
 

 

Als verpleegkundige kun je je goed inleven in patiënten en weet je wat ze nodig hebben: in het vak is een persoonlijke touch erg belangrijk. Probeer daarom ook via je cv al een beetje van jezelf te laten zien. Dit lijkt misschien lastig, maar met een paar stappen krijg je het toch voor elkaar.

 

Profielschets

Als je met je cv wilt laten zien wie je bent, is de eerste stap een profielschets. In je profiel beschrijf je kort wie jij bent. Benoem bijvoorbeeld je talenten en persoonskenmerken waarmee jij een goede verpleegkundige zult zijn. Ook kun je hier vermelden wat je al hebt bereikt en waar je trots op bent, zoals een afstudeeronderzoek of specifieke ontwikkeling die je hebt doorgemaakt.

 

Naast deze profielschets kun je jezelf letterlijk laten zien door een foto op je cv te zetten. Wat ook kan helpen: maak je cv niet in zwart-wit, maar gebruik mooie kleuren die passen bij je persoonlijkheid. 

 

Vaardigheden

Naast je profielschets, onderscheid je jezelf door bepaalde vaardigheden te benoemen die je beheerst. Probeer daarbij weg te blijven van clichés zoals ‘samenwerken’ of ‘sociaal’. Dit zijn waarschijnlijk vaardigheden waarover iedere verpleegkundige beschikt. Probeer dus echt te bedenken waar je uitzonderlijk goed in bent, en neem dit op in je cv. Denk bijvoorbeeld aan ‘integer’, ‘flexibel’ of ‘empatisch’. 

 

Werkervaring & opleidingen

Na je profielschets benoem je je werkervaring en opleidingen. Hierbij ga je in op alle relevante werkervaring. Benoem steeds wat jouw verantwoordelijkheden waren, zodat voor potentiële werkgevers duidelijk is wat je kunt.  

 

Heb je nog niet zoveel werkervaring in de zorg? Dan kun je misschien ook minder relevante werkervaring in je cv opnemen. Denk bijvoorbeeld aan een kassabaantje: hierbij stel je je behulpzaam en sociaal op, wat ook weer goed van pas komt als verpleegkundige.

 

Voor verpleegkundige functies zijn specifieke opleidingen vereist: een MBO- of HBO-opleiding verpleegkunde. Vergeet deze dus zeker niet te vermelden op je cv. Ook aanvullende cursussen en certificaten kun je onder het kopje opleidingen kwijt.

 

Template gebruiken

Heb je op een rijtje wat je allemaal op je cv wil zetten? Dan hoeft het niet veel tijd meer te kosten om je cv te maken. Dit kan je namelijk doen met behulp van een template voor verpleegkundige functies. Deze heeft al een nette opmaak en precies de inhoud die hierboven beschreven staat. Je hoeft ‘m dus alleen nog te personaliseren en op te sturen voor jouw droomfunctie als verpleegkundige!