Omscholen naar de Zorg | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Omscholen naar de zorg

Overweeg je een nieuwe start in de zorgsector?  In deze blog vertellen wij jou de eerste stappen die je moet nemen om het vinden van de perfecte plek om te werken leren. 

 

 

Stap 1: Vind de Juiste Opleidingsplek

Je eerste stap is het vinden van de juiste opleidingsplek. Hierbij werk je meestal de meerderheid van je tijd bij je nieuwe werkgever en besteed je één dag per week aan je studie. Veel werkgevers betalen niet alleen je studiekosten, maar bieden ook een salaris voor de dagen dat je werkt. Je bestaande werkervaring en opleidingsniveau spelen echter een belangrijke rol bij het bepalen van je mogelijkheden. Een gesprek met potentiële werkgevers en onderwijsinstellingen kan je helpen om inzicht te krijgen in wat er specifiek voor jou beschikbaar is. 

 

Stap 2: Ontdek de Diverse Zorggebieden

Voordat je de sprong waagt, is het belangrijk om de diverse zorggebieden te ontdekken. De zorgsector heeft vele uiteenlopende specialismen, waaronder ouderenzorg, wijkverpleging, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Denk na over je eigen interesses en sterke punten om te bepalen welk zorggebied het beste bij jou past.Weet je nog niet precies bij je past? Doe dan onze test om erachter te komen! 

 

Stap 3: Profiteer van Loopbaanadvies

Overweeg om loopbaanadvies te krijgen bij gespecialiseerde bureaus of loopbaancoaches met ervaring in de zorgsector. Zij kunnen je helpen bij het identificeren van je sterke punten en bij het vinden van een zorggebied dat goed bij je past.

 

Stap 4: Verken Financiële Ondersteuning

Het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) kan informatie verstrekken over subsidiemogelijkheden en financiële ondersteuning voor omscholingstrajecten. Zo kan je bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een STAP Budget.

 

Stap 6: Netwerken Werkt

Praat met mensen die al in de zorgsector werken of die zelf een omscholingstraject hebben gevolgd. Ze kunnen waardevolle inzichten en advies delen over hun eigen ervaringen en de kansen die zij hebben ontdekt.

 

Klaar om je nieuwe avontuur in de zorg te beginnen? De sector heeft jou nodig! Dus, waar wacht je nog op? Duik in dit spannende hoofdstuk van je leven, vol kansen om te groeien en anderen te helpen.