Open Dagen & Belangrijke Data | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Open Dagen & Belangrijke Data

De deadline om je in te schrijven voor opleidingen komt steeds dichterbij. Voor zowel MBO-, HBO- en WO-studenten is dit uiterlijk 1 mei. Het is belangrijk dat je je op tijd aanmeldt, anders heb je de kans dat de onderwijsinstelling je toegang weigert. 

2021 M03 17, Wed

De deadline om je in te schrijven voor opleidingen komt steeds dichterbij. Voor zowel MBO, HBO en WO studenten is dit uiterlijk 1 mei. Het is belangrijk dat je je op tijd aanmeldt, anders heb je de kans dat de onderwijsinstelling je toegang weigert.

Om tot een weloverwogen studiekeuze te komen, is het belangrijk je goed te oriënteren. Natuurlijk worden er ook dit jaar weer Open Dagen georganiseerd. Veel van deze Open Dagen vinden online plaats vanwege Covid-19 en het is de bedoeling dat je je van tevoren aanmeldt. 


Overzicht Open Dagen

De meeste Open Dagen vinden plaats tussen maart en juni. Kijk op de website van de onderwijsinstelling in welke studie je interesse hebt en wanneer de Open Dag gepland staat. De datum kan namelijk per studie verschillen. Als je dus interesse hebt in een specifieke studie is het goed om deze datum in je agenda te schrijven!

 

Hogescholen & Universiteiten
Op Studiekeuze123 vind je een overzicht van de Open Dagen van de hogescholen en universiteiten: 
https://www.studiekeuze123.nl/open-dagen


Open Dagen MBO
Op Kies MBO vind je een overizcht van de Open Dagen van ROC's en verschillende MBO colleges gesorteerd per provincie:
https://www.kiesmbo.nl/open-dagen

Check altijd nog even voor de zekerheid op de website van de onderwijsinstelling naar keuze voor een actueel overzicht.

 

Heb je nog geen idee welke studie je wilt volgen?

Op YouChooz.nl kun je informatie vinden over ruim 400 opleidingen & beroepen binnen Zorg, Welzijn en Sport. Gebruik de filters aan de linkerkant om je zoekopdracht te specificeren. Als je een specifieke vraag hebt over een opleiding of beroep, vraag dan een van onze ChoozGuides naar hun ervaring. Zo kan je goed voorbereid een weloverwogen studiekeuze maken!
 

Hoe ziet een Open Dag eruit tijdens Covid-19?

Iedere school vult Open Dagen op een andere manier in. Denk aan een Open Avond, Online Spreekuur of Minitour. Sommige Open Dagen vinden fysiek plaats. Zo kan je echt de sfeer proeven en zien hoe de school er van binnen uitziet. Als je informatie over meerdere studies wilt dan zul je je voor verschillende Open Dagen of Avonden aan moeten melden. Kijk zelf waar je naar op zoek bent en wat je voorkeur heeft.
 

Alle data op een rijtje:

  • 1 mei: Uiterlijke inschrijfdatum MBO opleidingen
  • 1 mei: Uiterlijke inschrijfdatum HBO en WO opleidingen
  • maart – juni: Online en fysieke Open Dagen 
  • 31 augustus: Uiterlijke datum voor wisselen van opleiding
  • 1 september: Start collegejaar