Skills de Finals: Kom jij ook? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Skills de Finals: Kom jij ook?

Over 6 dagen is het zover: de Worldskills Finale in de Jaarbeurs in Utrecht. Skills The Finals is het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Jaarlijks worden het NK voor beroepen en de unieke LOB-Experience georganiseerd.

 

 

Ruim 700 finalisten uit het (v)mbo gaan met elkaar de strijd aan in ruim zestig vakwedstrijden: Wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied?

 

Doen, beleven, ervaren. Met meer dan 50 activiteiten kunnen jongeren zichzelf op een leuke, uitdagende manier oriënteren op hun toekomst. Net als in de echte wereld wordt de praktijk van beroepen nagebootst, zodat jongeren blijvende ervaringen opdoen die te gebruiken zijn voor hun school- en studiekeuze en loopbaandossier.

 

Ook op het gebied van zorg, welzijn en sport doen er finalisten mee. Denk aan doktersassistent, verpleegkunde, apothekersassistent, verzorgende IG en tandartsassistent. 

 

Officieel zijn er 440 beroepen in Nederland. Hoe weet je als scholier ooit wat je moet kiezen? Bezoek hét beroepenevenement van Nederland op 31 maart of 1 april 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht. Doe, beleef en ervaar. Dit is de plek voor scholieren om te ontdekken welke beroepen er allemaal bestaan. Zo ontdekken ze wat ze leuk vinden en doen belangrijke ervaring op voor hun toekomstige studiekeuze.


 

Het jaarlijkse NK voor beroepen Skills The Finals vindt op 31 maart en 1 april 2022 plaats in Utrecht. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement in de Jaarbeurs strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied.


 

Kom jij ook? 


Kijk voor meer informatie op: https://worldskillsnetherlands.nl/stf/