Stage lopen in de Zorg: Welke richting kies jij? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Stage lopen in de Zorg: Welke richting kies jij?

Aan het nadenken over een stage in de geestelijke gezondheidszorg? Bekijk de video van Parnassia Groep voor inspiratie!

 

 

De meeste studenten binnen de zorgsector moeten ergens in hun loopbaan stage lopen, zo ook binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen ergens in hun leven te maken met psychische klachten. Denk bijvoorbeeld aan een angst- of eetstoornis, ADHD, autisme of depressie. 

 

Meestal is het zo dat een huisarts licht psychische klachten kan behandelen. Kom je bij de huisarts terecht, en denkt hij of zij dat je meer gespecialiseerde hulp nodig hebt? Dan wordt de patiënt vaak doorverwezen naar de ggz of gespecialiseerde ggz, wat staat voor geestelijke gezondheidszorg. 

 

Met een stage in de geestelijke gezondheidszorg kun je goed proeven of een carrière in dit veld bij jou past. Parnassia Groep is de grootste werkgever in de ggz in Nederland. Met ruim 13.500 deskundige, goed opgeleide professionals en ondersteuners (collega's, aangesloten zelfstandige behandelaars, vrijwilligers en stagiairs) bieden ze geestelijke gezondheidszorg aan jongeren, volwassenen en ouderen. Het helpen en begeleiden van mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen is waar zij in gespecialiseerd zijn, om zo de levenskwaliteit van mensen te verbeteren. In hun nieuwe video leggen ze uit wat de ggz inhoudt, en hoe het is om een stage te lopen bij Parnassia Groep. 

 

Op onze opleidingen- en beroepen pagina’s vind je de studies en beroepen die aansluiten bij werken in de geestelijke gezondheidszorg. De meest populaire beroepen pagina’s zijn die van psycholoog, psychiater en gedragswetenschapper. Ondanks de verschillen tussen de beroepen, springt één waarde er altijd uit: het helpen van mensen. 

 

Geïnteresseerd? Neem een kijkje op de website van Parnassia Groep!