Tips om productief te zijn deze zomer, lijkt me goed! | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Tips om productief te zijn deze zomer, lijkt me goed!

Toch productief zijn tijdens de zomer? In deze blog geven wij een paar tips over hoe je nog steeds aan jezelf kan werken tijdens de zomervakantie.

 

Het is zomer, en terwijl sommige studenten zomersemester cursussen volgen, zijn anderen vrij tot september. Als je een zomervakantie hebt, kijk je er waarschijnlijk naar uit om te ontspannen, maar wees gewaarschuwd: er zijn meer dingen die je in de zomer moet doen dan alleen maar chillen. Je zit op school om je carrière te ontwikkelen, en de zomer is de perfecte tijd om het momentum vast te houden. Het goede nieuws is dat je nog steeds tijd hebt om plezier te hebben. Hier een lijstje met dingen die je tijdens de zomer ook kunt doen.

 

Werk aan jezelf 

Tijdens het leren aan het einde van een semester, wanneer je je afstudeerprojecten en examens moet inleveren, kan je leven een beetje chaotisch worden. Soms in de vorm van een rommelige kamer vol papieren en wasgoed, soms moet je jezelf opruimen. Nu je klaar bent met school, kun je de rommel opruimen en jezelf zo fris mogelijk maken. Je hebt eigenlijk maar één goed weekend schoonmaken nodig om je woonruimte weer op orde te krijgen. Nieuwe kleding kopen en gezond worden, of het nu via de sportschool is of beter eten. Neem de tijd om jezelf te vernieuwen, en je bent klaar voor wanneer je terugkeert in september.

 

Geld en ervaring

Misschien niet het leukste om te doen tijden de zomer vakantie, maar het is een goede carrière strategie en financiële zet. Een zomerbaantje is een kans om wat extra geld in je zak te steken nu je de tijd hebt. Zelfs als je geen studieschuld hebt om af te betalen, is het op zijn minst een goed idee om wat geld over te houden voor volgend jaar. Als je nog niet naar zomerbaantjes hebt gekeken, is dit het perfecte moment om iets te regelen voor juni tot augustus. Afgezien van het geld, zal zomerwerk je ervaringen en iets om op je cv te zetten geven. 

 

Verander een zwakte in een sterkte

Heb je moeite met spreken in het openbaar of met het schrijven van werkstukken? Doe mee aan een cursus of sluit je aan bij een groep om vaardigheden te ontwikkelen waaraan nog moet worden gewerkt door middel van oefening en nuttige feedback.

 

Neem toch wat vrije tijd

Rust nemen is belangrijk voor zowel je geest als je lichaam, en daarom heb je een beetje tijd nodig waarin je kunt stoppen met piekeren. Of het nu gaat om een goed boek, een tv-programma, een videospelletje of andere zomeractiviteiten die je graag doet, zoals zwemmen, ga je gang en neem een beetje vrije tijd zonder schuldgevoel. Je zult de vrije tijd waarderen voordat je weer naar school gaat.

 

Nog niet zeker over je studiekeuze? Doe de test!