Tips voor het starten van je studie! | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Tips voor het starten van je studie!

Gefeliciteerd met het begin van je nieuwe studieavontuur! Als eerstejaars op je nieuwe opleiding staan er spannende tijden voor de deur. Om ervoor te zorgen dat je goed van start gaat, hebben wij 7 tips zodat je niks vergeet voordat je begint me je nieuwe opleiding.

 

1. Check je Rooster

Een goed begin begint met een georganiseerde planning. Zorg ervoor dat je je rooster goed bekijkt en begrijpt. Noteer belangrijke data, zoals colleges, tentamens en groepsbijeenkomsten. Kleine tip: Een digitale agenda kan je enorm helpen om je altijd veranderende rooster bij te houden!

 

2. Vraag je Studenten OV met je DigiD

Als student heb je recht op een Studenten OV-kaart, die je toegang geeft tot gratis of 40% korting. Er zijn hiervoor twee mogelijkheden; een weekend abonnement of een week abonnement. Een weekend abonnement kan handig zijn als je op kamers woont en je in het weekend graag terug wilt naar huis, dit is dan gratis. Door de week kan je dan met 40% korting reizen met het ov. Een week abonnement kan meer bij je passen als je met het ov moet reizen naar je opleiding. Dit kan je dan volledig gratis doen en in het weekend met 40% korting reizen.

Wat je ook beslist geef het op tijd door met je DigiD via deze link

 

3. Controleer of je alle Boeken hebt voor het Eerste Semester via Studystore

Goed studiemateriaal is heel belangrijk. Raadpleeg daarom je boekenlijst en zorg ervoor dat je alle benodigde boeken en studiematerialen hebt besteld via platforms zoals Studystore. Op tijd bestellen helpt je om voorbereid aan je studie te beginnen.

 

4. Regel Alles op Studielink voor je Studiefinanciering

Zorg dat je alle stappen op Studielink hebt afgerond om ervoor te zorgen dat je financiële zaken op tijd zijn geregeld. Dit helpt je stress te verminderen en je volledig te kunnen concentreren op je studie

 

5. Zorg dat je Laptop is Opgeladen

Check ook dat je laptop is opgeladen en dat je alle benodigde software en tools hebt geïnstalleerd voor je studie, denk hier aan Word en Excel. Een goed functionerende laptop maakt het makkelijker om online onderzoek en opdrachten te doen.

 

6. Plan je reis

Zorg ervoor dat je niet te laat komt op je eerste schooldag. Doe een oefenritje naar school om te zien hoelang het duurt. Als je de bus neemt, check dan de tijden en neem je OV-kaart mee. Ga je met de auto, zorg dan dat je op tijd vertrekt, houd hiermee de files in de gaten! Ook is het handig dat je van te voren weet waar je kan parkeren.

 

7. Maak Kennis met Medestudenten en Docenten

Je studie is niet alleen gericht studeren, maar ook op het opbouwen van relaties. Schrijf je in voor kennismakingsactiviteiten, sluit je aan bij studenten- studie-, of sportverenigingen en stel vragen aan je docenten. Het ontmoeten van medestudenten en het opbouwen van netwerken zal je studie-ervaring eentje .

 

Met deze zeven tips ben je goed op weg naar een succesvol begin van je nieuwe studie. Onthoud dat elke stap in je academische reis waardevol is, en wees niet bang om hulp te vragen wanneer je het nodig hebt. Veel succes en geniet van je leerzame avontuur!