Verpleegkundige in de gehandicaptenzorg: een bijzonder en mooi beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Verpleegkundige in de gehandicaptenzorg: een bijzonder en mooi beroep

Werken als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg is een speciaal en mooi beroep waarbij je mensen met een beperking helpt bij hun dagelijkse leven. Het is afwisselend werk en je werkt samen met andere zorgverleners om ervoor te zorgen dat de mensen zich fijn en veilig voelen.

 

Werken als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg is heel speciaal. Je helpt mensen met een beperking bij hun dagelijkse leven. In deze blog vertellen we je meer over wat je doet als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg en waarom het misschien jouw droombaan kan zijn!

 

Het werk van een verpleegkundige in de gehandicaptenzorg

Als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg zorg je voor mensen die het soms moeilijk hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld niet goed lopen, praten of zelf eten. Jij helpt ze met allerlei dingen, zoals wassen, aankleden en eten geven. Maar je bent er ook om een praatje te maken, een spelletje te spelen of een wandelingetje te maken. Zo zorg je ervoor dat de mensen met een beperking zich fijn en veilig voelen.

 

Opleiding en diploma

Om verpleegkundige in de gehandicaptenzorg te worden, moet je een speciale opleiding doen. Dat kan op MBO- of HBO-niveau. Je leert dan van alles over hoe je het beste voor mensen met een beperking kunt zorgen. Als je de opleiding afmaakt, krijg je een diploma. Dan mag je jezelf verpleegkundige in de gehandicaptenzorg noemen.

 

Waar werken verpleegkundigen in de gehandicaptenzorg?

Je kunt op verschillende plekken werken als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg. Sommige mensen met een beperking wonen in een speciaal huis, waar ze met andere mensen samenleven. Daar kun je werken en zorgen voor de bewoners. Maar je kunt ook bij mensen thuis langsgaan om te helpen. Dan ga je met je fiets of auto van huis naar huis.

 

Werken in een team

In de gehandicaptenzorg werk je samen met andere mensen die ook voor de mensen met een beperking zorgen. Bijvoorbeeld met verzorgenden, begeleiders en dokters. Samen zorg je ervoor dat iedereen zich prettig voelt en goed geholpen wordt. Je praat met elkaar en maakt afspraken over wat het beste is voor de persoon met een beperking.

 

Waarom is het leuk om verpleegkundige in de gehandicaptenzorg te zijn?

Werken als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg is heel bijzonder en leuk. Je helpt mensen die het soms moeilijk hebben en zorgt ervoor dat ze zich beter voelen. Het is ook een afwisselend beroep, want geen dag is hetzelfde. Je ontmoet veel verschillende mensen en werkt op verschillende plekken.