Voorbereidingen om uit huis te gaan | YouChooz
Alle verhalen & ervaringen

Voorbereidingen om uit huis te gaan

In dit blog kun je lezen over al de voorbereidingen die je kunt maken voor dat je uit huis gaat.

 

Eindelijk is de dag aangebroken dat je op eigen benen kunt gaan staan. Je bent opgewonden, maar natuurlijk ook een beetje nerveus. Maar geen zorgen, voor jou hebben wij een paar tips samengesteld met benodigdheden die je zeker wilt weten op de verhuisdag. We hebben deze checklist stap voor stap verdeeld om het minder overweldigend te maken. Lees verder zodat je volledig voorbereid bent op je grote verhuizing!

 

Maak een lijst

Maak een lijst van alles wat ik nodig zou hebben om in je eentje te overleven in een huis. Alles van een bed tot schoonmaak spullen moet opgeschreven worden. Deze lijst kan je dan opsplitsen in wat je al hebt en wat je nog moet kopen.

In de tijd voor de grote verhuizing is het handig om regelmatig dingen te kopen die op je lijst staan. Dit helpt om de kosten van het kopen van meubels en huishoudelijke artikelen te verminderen. Zo zijn er geen last-minute runs naar de winkel omdat je dingen mist.

 

Kleed je comfortabel

De verhuisdag zou niet de dag moeten zijn waarop je je kleedt om indruk te maken. Het op- en aflopen van trappen en het dragen van dozen en bakken vragen om outfits en schoenen die dit soort werk aankunnen. Comfort zou belangrijker moeten zijn dan mode.

Denk specifiek aan de schoenen die je draagt. Vermijd sandalen die er gemakkelijk af vallen zoals teenslippers en ga voor een meer praktische selectie schoenen. Kies schoenen die geschikt zijn om te wandelen en spullen te verplaatsen.

 

Stel een realistisch budget in

Budgettering is de sleutel tot alleen wonen. Weten waar je geld naartoe gaat, maakt deel uit van de verantwoordelijkheid die gepaard gaat met verhuizen. Als je een realistisch budget hebt, kun je ook enkele van de leuke sociale dingen doen die bij het studentenleven passen. Hou een oog open voor bonussen in de supermarkt en vergeet je bonuskaart niet om meer geld te besparen.

 

Word betrokken bij je nieuwe stad

Voordat je naar je nieuwe stad gaat, moet je wat onderzoek doen naar manieren waarop je sociaal betrokken kunt raken. Dit zal je helpen om vrienden te maken en creëert een gezellige atmospheer in je nieuwe leven. Als je betrokken wilt zijn bij de stad als geheel, zijn er veel sportclubs en associaties die je graag zouden willen aannemen!