Waarom ik Verpleegkundige ben geworden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Waarom ik een verpleegkundige ben geworden

Het persoonlijke verhaal van Anouk Sijbers. In haar gastblog vertelt ze over haar opleiding, baan en passie voor de zorg. 

2020 M09 1, Tue

The Sky is the Limit

Al zolang dat ik het me kan herinneren wil ik al in de gezondheidszorg werken. Eerst overwoog ik geneeskunde, maar later tijdens de middelbare school heb ik de knoop doorgehakt! Ik ben voor de HBO Verpleegkundige opleiding gegaan. Hier heb ik nooit spijt van gehad. Op mijn middelbare school kwamen verschillende sprekers langs om te vertellen over hun werk en dat heeft mij geënthousiasmeerd over het werken in de zorg. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een goede keuze kon maken. 

 

De opleiding HBO verpleegkundige is zeer breed. Je krijgt een goede basis en daarvan uit kan je verschillende specialiteiten proeven van de zorg: van het ziekenhuis, verpleeghuis en de thuiszorg tot de GGZ, het consultatiebureau en zelfs binnen een AZC of een gevangenis.

“”Wat ik zo mooi vind aan werken in de zorg? Het is een inkoppertje om te zeggen het contact met patiënten het werk mooi maakt, maar zo is het wel.“”

Ik werk als geriatrieverpleegkundige op de polikliniek en in het consultteam van de afdeling ouderengeneeskunde. Op de polikliniek zie ik patiënten met verschillende geriatrische problemen zoals cognitieve stoornissen, valproblematiek en stemmingsproblemen. Deze patiënten breng ik met behulp van een uitgebreide vragenlijst in kaart zodat de arts daarna met de patiënt een passend behandelplan kan opstellen. In het consultteam zie ik oudere patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis, voor bijvoorbeeld een heupfractuur. Deze patiënt is dan onder behandeling van een orthopeed die zich met name focust op de breuk, de operatie en het herstel. Ons consultteam kijkt breder naar de patiënt en geeft gevraagd en ongevraagd adviezen aan de hoofdbehandelaar om de zorg voor de oudere patiënt te optimaliseren. 

 

Wat ik zo mooi vind aan de Zorg?

Het mooiste vind ik het contact met de oudere patiënten die boeiende levensverhalen vertellen en het contact met de verschillende zorgverleners. Het is een inkoppertje om te zeggen het contact met patiënten het werk mooi maakt, maar zo is het wel. Op een directe manier iets kunnen betekenen voor mensen is het leukste wat er is, de ene keer is dit fysieke hulp en de andere keer een flauw mopje.

 

Wil je weten of Geriatrieverpleegkundige ook iets voor jou is? Doe de case of lees hier meer over het beroep en opleiding.