Wat jij moet regelen voor het nieuwe schooljaar | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Wat jij moet regelen voor het nieuwe schooljaar

In deze blog geven wij 3 tips om te zorgen dat jij helemaal klaar bent voor het nieuwe school jaar.

 

Natuurlijk zit je nog volledig met de zomer in je hoofd. Het is belangrijk daar vooral van te genieten! Ook belangrijk is om goed voorbereid te beginnen aan het nieuwe schooljaar: een vliegende start kan een groot verschil maken wat betreft stress. Daarom geven wij jou 3 tips om met een gerust gevoel te genieten van de rest van je vakantie! :)

 

Tip 1: Onderzoek hoe jouw schooljaar eruit gaat zien

 

Vaak geven scholen (zowel middelbaar als hoger) al een idee hoe ieder jaar eruit gaat zien. Zo klim je van een lager niveau wiskunde naar een hoger niveau, ga je misschien op bepaalde school trips of moet je stage lopen dit jaar. Zoek deze informatie op zodat je een idee hebt wat je te wachten staat komend jaar. Ook kun je dan voor jezelf alvast een beetje bedenken welke periodes drukker of juist minder druk zullen zijn. Wel zo handig voor het inplannen van verjaardagen, feestjes of andere leuke uitjes.  

Tip 2: Ga na welke vakken dit jaar belangrijk voor jou zijn

 

Heb je vorig jaar al je vakken met goede cijfers behaald? Dat is super! Niet helemaal gelukt? Wees niet bang, je bent absoluut niet de enige. Vaak is het zo dat er een aantal vakken zijn die je niet zo lekker liggen als andere vakken. Op de hogeschool of universiteit gebeurt het ook soms dat je nog vakken van vorig jaar mee moet nemen omdat je die niet helemaal gehaald hebt. Ga er even rustig voor zitten (nadat je gecheckt hebt hoe je schooljaar eruit gaat zien) en bepaal voor jezelf welke vakken wat extra aandacht nodig hebben dit jaar.  

Tip 3: Zorg dat je al het materiaal in huis hebt 

 

Misschien is het nog te vroeg om je boeken te kopen, maar misschien heb je je boekenlijst voor het eerste kwartaal al gekregen. Het is handig om niet tot het laatste moment te wachten met het kopen van je boeken. Dit kan ervoor zorgen dat - mocht bijvoorbeeld het pakketje niet op tijd aankomen - jij in de eerste les zit zonder boek. Ook is het handig om alvast door je boeken te bladeren. Je hoeft niet meteen aan de studie, maar een beetje een idee krijgen wat betreft de onderwerpen kan ervoor zorgen dat je met een relaxed gevoel in je eerste les zit. 

 

Zorg er ook voor dat je alle andere materialen in huis hebt. Een nieuwe agenda, schriften, kaften, pennen, een rekenmachine: noem het maar op! Misschien heb je nog genoeg over van vorig jaar; maar check in ieder geval of je de juiste spulletjes in huis hebt. 


 

Voor nu wensen wij je een super fijne rest van je vakantie toe, neem nog een koud drankje en waai nog even uit op het strand!