Ambulanceverpleegkundige - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Ambulanceverpleegkundige

Tijdens de opleiding Ambulanceverpleegkundige leer je veel over je toekomstige werk als ambulanceverpleegkundige. Deze theorie pas je direct toe in de praktijk door het doen van rollenspellen én door ook in de praktijk te werken bij een ambulancedienst als leerling.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat…

Wist je dat…

...direct begint met de opleiding nadat je in dienst bent gekomen?

 

...als je van deze opleiding een diploma hebt behaald je dan kunt doorstromen naar de opleiding voor ambulancechauffeur? Je krijgt dan vrijstelling voor het medisch-assisterende gedeelte van deze opleiding. Je bent dus sneller klaar!

 

...er een HBO-opleiding tot medisch hulpverlener bestaat? Deze opleiding leidt ook op voor het werken op de ambulance. Je kunt de opleiding volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Hogeschool Utrecht en Hogeschool Rotterdam. Dit is een nieuwe opleidingsroute en de instroommogelijkheden in de sector zijn nog niet helemaal uitgekristalliseerd. Omdat je met deze opleiding geen uitzicht hebt op een BIG-registratie, mag je geen voorbehouden handelingen uitvoeren.

 

...je met de serious game 'Ambulance Control' in de huid kunt kruipen van de 112-centralist? Speel 'm hier: www.ambulancecontrol.nl.

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Anesthesiemedewerker

Intensive Care Verpleegkundige

Spoedeisende Hulp Verpleegkundige

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

Cardiaccareverpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 7

Laatst bijgewerkt:

2024 M02 16