Dermatologie Verpleegkundige - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Dermatologie Verpleegkundige

Tijdens de verpleegkundige vervolgopleiding Dermatologie Verpleegkundige leer je huidaandoeningen herkennen, onderzoeken en verzorgen. De opleiding duurt 1 jaar, na afronding van de opleiding krijg je het certificaat Dermatologie.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Over de opleiding

Over de opleiding

Tijdens de verpleegkundige vervolgopleiding Dermatologie Verpleegkundige leer je huidaandoeningen herkennen, onderzoeken en verzorgen. De opleiding duurt 1 jaar, na afronding van de opleiding krijg je het certificaat Dermatologie. Je kunt deze opleiding volgen als je één van de volgende opleidingen hebt behaald:

 

  • Verpleegkundige MBO of HBO
  • Physician Assistant
  • Advanced Nursing Practice

 

Je moet al werkzaam zijn op een afdeling dermatologie of polikliniek voordat je aan deze opleiding kunt beginnen.Inhoud opleiding 
De opleiding Dermatologie Verpleegkundige leidt je op tot verpleegkundige in het specialisme Dermatologie. Tijdens de opleiding leer je hoe je op professioneel niveau begeleiding biedt aan patiënten met dermatologische aandoeningen. Dermatologische klachten zijn vaak chronisch en zichtbaar aanwezig, denk aan eczeem of psoriasis. Patiënten zitten daarom niet altijd lekker in hun vel. Als dermatologie verpleegkundige in opleiding leer je je in te leven in de patiënt, zodat jij de best mogelijk zorg kunt bieden.Daarnaast ontwikkel je alle vereiste kennis over ziektebeelden en aandoeningen, zodat je na de opleiding diagnoses kunt stellen en met een passende behandeling kunt starten. Als dermatologie verpleegkundige in de dop ontdek je door praktijkervaring op te doen hoe je de beste zorg en ondersteuning kunt verlenen. Zodat je na je opleiding klaar bent om zelfstandig aan de slag te gaan in een polikliniek van het ziekenhuis.


Na afronding van de opleiding mag je jezelf dermatologie verpleegkundige noemen.

 

Extra info
Op zoek naar meer informatie over de opleiding Dermatologie voor verpleegkundigen? Lees er meer over op de site van U-consultancy: www.uconsultancy.nl/.

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 9

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16