Deskundige Infectiepreventie - Waar aanmelden? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Deskundige Infectiepreventie

De verdiepende post HBO-opleiding Deskundige Infectiepreventie richt zich op het coördineren van werkzaamheden rondom hygiëne en infectiepreventie. Je leert bijvoorbeeld hoe je infecties bij patiënten in een ziekenhuis kunt voorkomen. Deze studie kun je binnen 18-24 maanden afronden. Een belangrijke voorwaarde om deze studie te kunnen volgen, is dat je een diploma hebt behaald voor de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek of de opleiding Verpleegkunde HBO (of een soortgelijk diploma).

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Waar aanmelden?

Waar aanmelden?

Praktijk
De meeste ziekenhuizen bieden de mogelijkheid om de opleiding te volgen. Hier kun je het praktijkdeel van de opleiding doen via een leer-arbeidsplaats, waarbij je als leerling-deskundige infectiepreventie aan de slag gaat.

 

Het ziekenhuis waar de opleiding plaatsvindt moet erkend zijn voordat ze mogen opleiden. Op de website van het College Zorg Opleidingen (CZO) vind je een overzicht van de ziekenhuizen waar je de opleiding kunt volgen. Zie: extra info.


Theorie
Het theoretische gedeelte wordt verzorgd door meerdere opleidingsinstituten in Nederland, die vaak verbonden zijn aan een universitair medisch centrum. Je kunt onder andere terecht bij:

 

Veel onderwijsinstellingen hebben verschillende leslocaties. Kijk op de site van de school in welke plaats deze opleiding wordt gegeven.

Specificaties:

NIVEAU

Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

VOOROPLEIDING

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Verpleegkunde HBO

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16