Dialyseverpleegkundige - Waar aanmelden? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Dialyseverpleegkundige

Mensen bij wie de nieren niet goed meer werken, moeten regelmatig behandeld worden in een dialysecentrum of op een dialyseafdeling. Soms ondergaan zij een niertransplantatie. Tijdens de specialistische vervolgopleiding Dialyse Verpleegkundige leer je alles over de verpleegkundige zorg aan deze patiënten. Na het behalen van je diploma ben je dialyseverpleegkundige.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Waar aanmelden?
Hoe aanmelden?

Waar aanmelden?

Praktijk
Bij ziekenhuizen met een afdeling Dialyse kun je als leerling dialyseverpleegkundige gaan werken en hier het praktijkdeel van de opleiding doen.
 

Op de website van het College Ziekenhuis Opleidingen (CZO) vind je een overzicht van de zorginstellingen waar je de opleiding kunt volgen.


Theorie
Het theoretische gedeelte wordt verzorgd door meerdere opleidingsinstituten in Nederland, die vaak verbonden zijn aan een academisch ziekenhuis. Je kunt terecht bij:

 

Veel onderwijsinstellingen hebben verschillende leslocaties. Kijk op de site van de school in welke plaats deze opleiding wordt gegeven.

 

Hoe aanmelden?

Het is gebruikelijk dat je je niet zelf aanmeldt bij het opleidingsinstituut, maar dat je aanmelding gedaan wordt door de instelling waarmee je een leer-arbeidsovereenkomst bent aangegaan. Je moet dus eerst solliciteren naar een opleidingsplaats.

 

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

1 april 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2