Eerst Verantwoordelijk Verzorgende - Kosten | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Eerst verantwoordelijke Verzorgende

Ben je verzorgende in een verpleeghuis of woonzorgcentrum of verleen je zorg aan huis? Als je je wilt professionaliseren in taken rondom zorgcoördinatie en het zorgdragen voor het welzijn van je cliënten, sluit de EVV-opleiding hierop goed aan.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Kosten
Vergoeding
Levenlanglerenkrediet

Kosten

Elke onderwijsinstelling berekent z’n eigen lesgeld. De onderlinge verschillen tussen onderwijsinstellingen wat betreft lesgeld zijn groot: zo zijn er onderwijsinstellingen waar het lesgeld € 750,- bedraagt en onderwijsinstellingen waar per cursist ruim € 2.500,- berekend wordt.

 

Wel of geen erkenning, het aantal contacturen, begeleiding en de mate van zelfstudie beïnvloeden de kosten van de opleiding. 

 

De opleiding EVV is landelijk erkend door de branche. Maar niet alle onderwijsinstellingen bieden het erkende traject aan: het is dus raadzaam vooraf naar de erkenning te informeren. 

Vergoeding

De EVV-opleiding kan door je werkgever vergoed worden; dit is vrij gebruikelijk.

Levenlanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.
 

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het MBO is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

OPLEIDINGSVORM

BBL

, Werkend leren

VOOROPLEIDING

Verzorgende-IG

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 9

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16