Farmaceutisch Consulent - Kosten | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Farmaceutisch Consulent

De opleiding Farmaceutisch Consulent is een HBO-opleiding die je leert beleid rondom farmaceutische patiëntenzorg vorm te geven, te implementeren en continueren. Na afloop van de opleiding ben je Bachelor of Pharmacy. Daarmee ben je de schakel tussen de apotheker en het team.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Kosten
Vergoeding
Instellingscollegegeld
Levenlanglerenkrediet

Kosten

Het collegegeld voor de deeltijdopleiding kunnen hogescholen zelf vaststellen. Neem hiervoor contact op met de onderwijsinstelling.
 

De kosten van je studie bestaan naast de inschrijfkosten en het collegegeld ook uit de aanschaf van studiemateriaal (denk aan boeken, excursies en ander onderwijsmateriaal).
 

Vergoeding

Als je de opleiding zelf betaalt, vormt deze als ‘studie voor een beroep’ een aftrekpost voor de inkomstenbelasting. Betaalt je werkgever, dan ontvangt die het fiscale voordeel, waarbij ook nog aanvullende gunstige regelingen van toepassing zijn.
 

Omdat de opleiding een deeltijdopleiding is, kom je helaas niet in aanmerking voor studiefinanciering of een OV-jaarkaart.

Instellingscollegegeld

Als je al een bachelordiploma in de zorg of in het onderwijs hebt behaald, dan betaal je voor je tweede bacheloropleiding het instellingscollegegeld. Was je eerste studie echter uit een ander domein, dan betaal je geen extra collegegeld, maar het wettelijk collegegeld. Informeer hiervoor bij de onderwijsinstelling.

Levenlanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

 

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het MBO is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

VOOROPLEIDING

Apothekersassistent

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 9

OPLEIDINGSINSTITUUT

Capabel Hogeschool

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16