Farmaceutisch Consulent - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Farmaceutisch Consulent

De opleiding Farmaceutisch Consulent is een HBO-opleiding die je leert beleid rondom farmaceutische patiëntenzorg vorm te geven, te implementeren en continueren. Na afloop van de opleiding ben je Bachelor of Pharmacy. Daarmee ben je de schakel tussen de apotheker en het team.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Over de Opleiding
Inhoud Opleiding
Duur en Leerwijze
Toelatingseisen
Toelatingseisen

Over de Opleiding

De opleiding Farmaceutisch Consulent is een HBO-opleiding die je leert beleid rondom farmaceutische patiëntenzorg vorm te geven, te implementeren en continueren. Na afloop van de opleiding ben je Bachelor of Pharmacy. Daarmee ben je de schakel tussen de apotheker en het team.

Inhoud Opleiding

Wat leer je?
De opleiding Farmaceutisch Consulent geeft jou de kennis en vaardigheden die nodig zijn om te fungeren als schakel tussen de apotheker en het team.

 

Je verdiept je in het opstellen van beleid aangaande farmaceutische patiëntenzorg. Je komt te weten hoe je dit beleid (samen met de apotheker) organiseert en verbetert door een projectmatige aanpak.

 

Ook word je opgeleid tot vraagbaak voor je collega’s en specialist in advisering van patiënten. Je leert hoe je patiënten met een chronische ziekte individueel begeleidt bij het gebruik van medicatie.

 

Theorie
Tijdens de studie is er veel aandacht voor het menselijk lichaam, ziektes en geneesmiddelen. Ook de psychosociale kant van het vak, de marketing van een geneesmiddel en onderzoekstechnieken komen aan bod.In de hoofdfase van de opleiding is er ruime aandacht voor 5 vakgebieden:

 

  • Medisch-Farmaceutisch
  • Mens en Communicatie
  • Zorgmanagement
  • Onderzoek
  • Praktijk

     

Praktijk
Het praktijkgedeelte van de opleiding vindt plaats in een openbare apotheek of een ziekenhuisapotheek. Daar werk je onder begeleiding van een mentor/opleider.
 

Afstuderen
Na afronding van de bachelor Farmaceutisch Consulent krijg je de titel Bachelor of Pharmacy (BPharm).

Duur en Leerwijze

De HBO-bacheloropleiding Farmaceutisch Consulent is een deeltijdopleiding en duurt 4 jaar. Heb je al een diploma van de MBO-opleiding Apothekersassistent niveau 4, dan duurt de bacheloropleiding 3 jaar.

 

Studiebelasting
Tijdens de opleiding Farmaceutisch Consulent ben je tussen de 14 en 21 uur in de week met je studie bezig. Je hebt 1 avond in de week online les, gemiddeld 1 keer per maand klassikale bijeenkomsten en de overige weken E-learning-bijeenkomsten.Daarnaast werk je tijdens de opleiding als apothekersassistent in een openbare apotheek of ziekenhuisapotheek. Je hebt een dienstverband als apothekersassistent nodig van minimaal 16 uur per week.

 

Vrijstellingen
Heb je een diploma van de MBO-opleiding Apothekersassistent niveau 4? Dan krijg je vrijstelling voor de propedeuse en volg je alleen nog de 3-jarige bachelorfase.

 

Toelatingseisen

Diploma’s
Je hebt toegang tot de opleiding Farmaceutisch Consulent als je in het bezit bent van het volgende diploma:


- MBO-diploma Apothekersassistent niveau 4

 

Toelatingseisen

HAVO-diploma of ander MBO-diploma? Dan aanvullende eisen
Voor deze opleiding is een diploma Apothekersassistent vereist. Dit diploma kun je al in 1 jaar behalen bij Capabel Onderwijs Groep. Om aan deze opleiding te starten, heb je al de HAVO of een andere MBO niveau 4-opleiding afgerond.

 

Heb je andere vooropleidingen en werkervaring of zoek je een andere combinatie met werken in de praktijk? Neem dan contact op met de hogeschool. 

 

Leren en werken
Je volgt de HBO-bacheloropleiding Farmaceutisch Consulent in de deeltijdvariant, waarbij je tegelijkertijd werkt en leert. Om met de opleiding te kunnen starten, heb je een leer- en arbeidsovereenkomst nodig. Dat is een overeenkomst tussen onderwijsinstelling, praktijkinstelling en student. Op je werkplek moet een mentor/begeleider aanwezig zijn. Tijdens de opleiding werk je minimaal 16 per week als apothekersassistent in een openbare apotheek of ziekenhuisapotheek.

 

Neem voor meer informatie contact op met de onderwijsinstelling!

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

VOOROPLEIDING

Apothekersassistent

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 9

OPLEIDINGSINSTITUUT

Capabel Hogeschool

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16