Farmacie - Waar aanmelden? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Farmacie

Het geneesmiddel en de patiënt staan centraal in de wetenschappelijke opleiding Farmacie. Wat is het effect van geneesmiddelen, hoe dien je ze toe, hoe geef je voorlichting en hoe herken je ziekteverschijnselen? Zijn dit vragen die jou interesseren, en heb je succesvol examen gedaan in scheikunde en biologie? Dan ligt voor jou wellicht een toekomst als apotheker of klinisch chemicus in het verschiet.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Waar aanmelden?
Hoe aanmelden?
Meer onderwijsinstellingen

Waar aanmelden?

Je kunt de opleiding op 2 plaatsen in Nederland volgen. Op beide plaatsen kun je de opleiding alleen in voltijd doen.

 

Veel onderwijsinstellingen hebben verschillende leslocaties. Kijk op de site van de school in welke plaats deze opleiding wordt gegeven.

 

 • www.rug.nl

  Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in Groningen. Farmacie: voltijd
   
 • www.studereninleiden.nl

  Universiteit Leiden (LEI) in Leiden. Farmacie: voltijd
   
 • www.uu.nl

  Universiteit Utrecht (UU) in Utrecht. Farmacie: voltijd (selectieprocedure)
   

Het kan zijn dat één van de universiteiten een selectieprocedure heeft.


Opleiding met selectie
Scholen kunnen zelf studenten selecteren voor hun zogenoemde fixusopleidingen. Het selecteren van studenten heet decentrale selectie. Er wordt dan niet meer alleen gekeken naar je gemiddelde eindexamencijfer. Belangrijk zijn ook je motivatie, persoonlijkheid en andere schoolprestaties. De onderwijsinstelling bepaalt zelf wat de selectiecriteria precies zijn. Bijvoorbeeld een toets, assessment of selectiedag.

 

Hoe aanmelden?

Is er op de school van jouw keuze sprake van een fixusopleiding, meld je dan op tijd aan. De uiterste aanmelddatum is 15 januari. De aanmelding verloopt via Studielink: www.studielink.nl.


LET OP: 
Voor de opleidingen Geneeskunde, Tandheelkunde, Fysiotherapie en Mondzorgkunde mag je je maar bij één hogeschool of universiteit aanmelden per studiejaar. Het verschilt per opleiding en per school of je 2 of 3 keer kunt deelnemen aan een selectieprocedure. 


Je mag je in één studiejaar voor maximaal 2 numerus fixus-opleidingen aanmelden en meedoen met de selectieprocedure. In totaal mag je je maximaal voor 4 opleidingen opgeven. Dus 2 numerus fixus-opleidingen en 2 opleidingen zonder numerus fixus. Of 1 numerus fixus-opleiding en 3 opleidingen zonder numerus fixus.  


Studiefinanciering
Je studiefinanciering en OV-kaart vraag je aan via DUO op www.duo.nl. Hiervoor heb je een DigiD (digitale handtekening voor overheidsdiensten) met sms-functie nodig.
 

Meer onderwijsinstellingen

Zoek en vind adressen via onderwijsinstellingen vinden.

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

INSCHRIJFDATUM

1 april 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16