Food - Food Academy - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Food - Food Academy

Gezond eten is erg belangrijk, maar wanneer weet je wat goed voor je is? Tijdens de MBO-opleiding Food - Food Academy leer je alles over gezonde voeding. Ook staat ondernemerschap centraal binnen de opleiding. Laat jij je de kaas niet van het brood eten? Kom dan snel een kijkje nemen bij de opleiding Food.

Delen
welzijn
Choose
Your
Future
Over de opleiding
Inhoud Opleiding
Duur en Leerwijze
Toelatingseisen

Over de opleiding

Gezond eten is erg belangrijk, maar wanneer weet je wat goed voor je is? Tijdens de MBO-opleiding Food - Food Academy leer je alles over gezonde voeding. Ook staat ondernemerschap centraal binnen de opleiding. Laat jij je de kaas niet van het brood eten? Kom dan snel een kijkje nemen bij de opleiding Food.

Inhoud Opleiding

Wat leer je?
Tijdens de MBO-opleiding Food - Food Academy kom je alles te weten over voeding en gezondheid. Je wordt opgeleid tot brede food professional die - uiteraard - verstand heeft van food, maar zeker ook van businessgerelateerde vakken als financieel management, marketing & sales, logistiek, wetgeving en conceptontwikkeling. Daarnaast leer je hospitality tot in je vingertoppen te beheersen.

 

Je leert van alles over het bereiden en produceren van voeding, van grondstof tot eindproduct, hoe dat hygiënisch en veilig gaat. En je leert over zaken als voeding en gezondheid, voedselveiligheid, kwaliteitsbewaking, marketing en innovatie. Met je diploma op zak kun je terecht bij alle bedrijven waar voeding hoofdrol speelt.

 

Kennis opdoen over Food
Een groot deel van de week zal je op school allerlei activiteiten doen om van alles te leren over voeding. Van bereiden zoals thuis in de keuken tot bereiden in het groot zoals in de industrie gebeurt. Hoe je voeding het best kan verpakken, en verkopen. Waarom voeding gezond is of juist niet. Dit leer je vanuit de theorie, maar vooral ook door veel te doen met Food.

 

Kennismaken met de praktijk
Tijdens de opleiding zal je vaak een (internationaal) bedrijf van binnen zien. Dit kan zijn via je BPV (beroepspraktijkvorming), door bedrijfsopdrachten of door lessen van gastdocenten op school. Hierdoor maak je kennis met de sector en ontwikkel je een zelfstandige, verantwoordelijke en kwaliteitsbewuste houding.De volgende onderdelen zullen binnen je opleiding aan de orde komen:


- product- en warenkennis
- bereidingsprocessen
- productieprocessen
- wet- en regelgeving
- hygiënisch en veilig werken
- voeding en gezondheid
- communicatie
- werken binnen een team
- klantgericht werken

Duur en Leerwijze

De MBO-opleiding Food - Food Academy is een 3-jarige opleiding op niveau 4. Je kunt deze opleiding volgen via BOL, de beroepsopleidende leerweg: het is belangrijk dat je ervaring opdoet in de praktijk, daarom loop je naast de lessen op school ook stage.

Toelatingseisen

Diploma’s
Om tot de opleiding Food - Food Academy te worden toegelaten, heb je één van de volgende diploma's nodig:


- VMBO-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
- Overgangsbewijs van HAVO 3 naar 4
- MBO niveau 3

 

Intake 
Waarom ben jij geschikt voor deze opleiding? Overtuig de Food Academy van jouw kwaliteiten tijdens de intakeprocedure. Laat zien wat je waard bent en vertel waarom jij zo’n passie hebt voor voeding en gezondheid. De intakeprocedure bevat een aantal stappen, zoals het schrijven van een motivatiebrief en een intakegesprek. 

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 4

OPLEIDINGSVORM

BOL

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16