Geneeskunde - Meer info | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Geneeskunde

De opleiding Geneeskunde duurt 6 jaar en is opgedeeld in een 3-jarige bachelor en een 3-jarige master. In de bachelor krijg je een oriëntatie op de gezondheidszorg en op het beroep van arts. Bij de meeste universiteiten loop je in het eerste jaar al stage. Bijvoorbeeld bij een verpleeghuis of ziekenhuis. Zo kun je bekijken of het beroep van arts bij je past. 

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wil je meer info?

Wil je meer info?

Voor meer informatie over de opleiding Geneeskunde kun je contact opnemen met één van de acht universiteiten in Nederland (zie Waar aanmelden).

 

 • decentralegeneeskunde.nl

  Op deze site vind je handige informatie over de selectieprocedure bij de opleiding Geneeskunde. Ook is er een forum waar je met andere geïnteresseerden over de procedure kunt praten.

   

 • www.geneeskundebaan.nl

  De site geneeskundebaan.nl is gespecialiseerd in het werven en selecteren van geneeskundestudenten. Voor een bijbaan in de regio Utrecht en Hilversum kun je hier terecht.

   

 • www.ikwildokterworden.nl

  Deze site bevat alle informatie voor studenten die arts willen worden. Met nieuws, interviews en informatie over loting.

   

 • www.onderzoekers.nl

  De Nederlandse Onderzoekers Site is hét trefpunt voor (toekomstige) werknemers en werkgevers in de wereld van het wetenschappelijke onderzoek.

   

 • www.ontdekdezorg.nl

  Op www.ondekdezorg.nl zijn medewerkers uit de zorg geportretteerd en vind je daarbij hun ervaringsverhalen. Zo ontdek je rechtstreeks en eerlijk hoe het is om te werken in de zorg.

   

 • www.sterkinjewerk.nl

  Wil je later gaan werken in zorg en welzijn of ben je al aan het werk in deze sector? Wil je een nieuwe stap maken maar weet je niet hoe? Bij Sterk in je werk kun je gratis een loopbaangesprek aanvragen. Samen met een ervaren loopbaanadviseur ga je in gesprek over jouw persoonlijke situatie en word je op weg geholpen. 

   

 • www.vsnu.nl/

  Voor adressen en informatie over wetenschappelijk onderwijs.

   

 • www.werkenindegehandicaptenzorg.nl

  Deze website laat verhalen zien van professionals die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg. Ook vind je veel informatie over leren en werken in de gehandicaptenzorg.

   

 • www.yesculaap.nl

  Yesculaap is een online sociaal/professioneel netwerk en brengt artsen (in spe) met elkaar in contact en stelt hen in staat elkaars carrière te volgen.

   

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Bachelor

, Universiteit Master

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

DUUR

4 jaar

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16