Huidtherapie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Huidtherapie

De hbo-opleiding Huidtherapie bereidt jou voor op een beroep als huidtherapeut. Zo leer je alles over nagels, pigmentatie, littekens en circulatieproblemen. Ook krijg je les op het gebied van oedeem en tumoren en hoe je onder andere deze specifieke huidaandoeningen kunt behandelen.  

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Tijdens de opleiding word je goed voorbereid op het zelfstandige beroep dat je na het behalen van je diploma kunt gaan uitoefenen. In je eigen praktijk behandel je in het algemeen patiënten met een zieke of beschadigde huid. Bijvoorbeeld patiënten met oedeem, overbeharing, acne, littekens, spataderen of pigmentvlekken.
 

Je kunt aan de slag als:

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.
 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je de hbo-opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel bachelor. Daarmee kun je doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit.
 

Er zijn overigens geen specifieke vervolgopleidingen die aansluiten op deze opleiding. Je kunt natuurlijk wel altijd cursussen volgen die aansluiten op je vakgebied of die je meer leren op het gebied van coördinatie en management.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2