Intensive Care Kinderverpleegkundige - Waar aanmelden? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Intensive Care Kinderverpleegkundige

Tijdens de specialistische vervolgopleiding Intensive Care Kinderverpleegkundige krijg je les in het verlenen van verpleegkundige zorg aan kinderen die zich in een acute levensbedreigende situatie bevinden. Wil je deze opleiding Intensive Care Kinderverpleegkundige volgen dan is het belangrijk dat je al in het bezit ben van een diploma A-, MBO- of HBO-Verpleegkunde. 

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Waar aanmelden?
Hoe aanmelden?
Meer onderwijsinstellingen

Waar aanmelden?

Praktijk
Er zijn acht ziekenhuizen die beschikken over een IC Kinderen of PICU (Pediatrische Intensive Care Unit). Dit zijn universitair medisch centra. Hier kun je het praktijkdeel van de opleiding doen via een leer-arbeidsplaats, waarbij je als leerling intensive care kinderverpleegkundige aan de slag gaat.


Op de website van het College Ziekenhuis Opleidingen (CZO) vind je een overzicht van de ziekenhuizen waar je de opleiding kunt volgen. 


Theorie
Het theoretische gedeelte wordt verzorgd door meerdere opleidingsinstituten in Nederland, die vaak verbonden zijn aan een universitair medisch centrum. Je kunt terecht bij:
 

Veel onderwijsinstellingen hebben verschillende leslocaties. Kijk op de site van de school in welke plaats deze opleiding wordt gegeven.
 

Hoe aanmelden?

Het is gebruikelijk dat je je niet zelf aanmeldt bij het opleidingsinstituut, maar dat je aanmelding gedaan wordt door de instelling waarmee je een leer-arbeidsovereenkomst bent aangegaan. Je moet dus eerst solliciteren naar een opleidingsplaats.

 

Meer onderwijsinstellingen

Zoek en vind adressen via onderwijsinstellingen vinden.

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Kinderverpleegkundige

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25