Intensive Care Neonatologie Verpleegkundige - Waar aanmelden? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Intensive Care Neonatologie Verpleegkundige

Tijdens de opleiding Intensive Care Neonatologie Verpleegkundige leer je alles over het verplegen van te vroeg geboren kinderen die in een acute levensbedreigende situatie verkeren. Tijdens de opleiding werk je in de praktijk op de afdeling Intensive Care kinderen of op de Pediatrische Intensive Care Unit (PICU). Om de opleiding Intensive Care Neonatologie Verpleegkundige te kunnen volgen, heb je een diploma MBO- of HBO-Verpleegkunde of Verpleegkunde A en een diploma Specialistische Vervolgopleiding Kinderverpleegkunde (SVK) nodig. Ook moet je beschikken over aantoonbare kennis en vaardigheden op het gebied van kinderverpleegkunde.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Waar aanmelden?
Hoe aanmelden?
Meer onderwijsinstellingen

Waar aanmelden?

Praktijk
Er zijn tien ziekenhuizen die beschikken over een Neonatale Intensive Care Units (NICU's). Hier kun je dus als leerling intensive care neonatologieverpleegkundige werken en het praktijkdeel van de opleiding doen.Op de website van het College Zorg Opleidingen (CZO) vind je een overzicht van de ziekenhuizen waar je de opleiding kunt volgen. Zie Meer info.


Theorie
Het theoretische gedeelte wordt verzorgd door meerdere opleidingsinstituten in Nederland, die vaak verbonden zijn aan een academisch ziekenhuis. Je kunt terecht bij:

 

Veel onderwijsinstellingen hebben verschillende leslocaties. Kijk op de site van de school in welke plaats deze opleiding wordt gegeven.
 

Hoe aanmelden?

Het is gebruikelijk dat je je niet zelf aanmeldt bij het opleidingsinstituut, maar dat je aanmelding gedaan wordt door de instelling waarmee je een leer-arbeidsovereenkomst bent aangegaan. Je moet dus eerst solliciteren naar een opleidingsplaats.
 

 

Meer onderwijsinstellingen

Zoek en vind adressen via onderwijsinstellingen vinden.

Specificaties:

NIVEAU

Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Kinderverpleegkundige

Obstetrieverpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25