Intensive Care Verpleegkundige - Waar aanmelden? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Intensive Care Verpleegkundige

Tijdens de specialistische vervolgopleiding Intensive Care Verpleegkundige ga je aan de slag in het ziekenhuis. Je leert hoe je verzorging en verpleging biedt aan mensen die in een levensbedreigende situatie verkeren en op de IC-afdeling liggen. Je leert bijvoorbeeld over de apparatuur op de IC-afdeling en hoe je in acute situaties moet handelen.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Waar aanmelden?
Hoe aanmelden?
Meer onderwijsinstellingen

Waar aanmelden?

Praktijk
De meeste ziekenhuizen bieden de mogelijkheid om de opleiding te volgen. Je werkt in het ziekenhuis op de afdeling Intensive Care en op de hartbewaking. Hier kun je het praktijkdeel van de opleiding doen via een leer-arbeidsplaats, waarbij je als leerling intensive care verpleegkundige aan de slag gaat.


Op de website van het College Zorg Opleidingen (CZO) vind je een overzicht van de ziekenhuizen waar je de opleiding kunt volgen. Zie meer info.


Theorie
Het theoretische gedeelte wordt verzorgd door meerdere opleidingsinstituten in Nederland, die vaak verbonden zijn aan een academisch ziekenhuis. Je kunt terecht bij:

 

 

Veel onderwijsinstellingen hebben verschillende leslocaties. Kijk op de site van de school in welke plaats deze opleiding wordt gegeven.
 

Hoe aanmelden?

Het is gebruikelijk dat je je niet zelf aanmeldt bij het opleidingsinstituut, maar dat je aanmelding gedaan wordt door de instelling waarmee je een leer-arbeidsovereenkomst bent aangegaan. Je moet dus eerst solliciteren naar een opleidingsplaats.

 

Meer onderwijsinstellingen

Zoek en vind adressen via onderwijsinstellingen vinden.

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

1 april 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25