Kinderverpleegkundige - Waar aanmelden? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Kinderverpleegkundige

Tijdens de specialistische vervolgopleiding Kinderverpleegkundige krijg je les in het verlenen van verpleegkundige zorg aan kinderen. Je verdiept je in verschillende gebieden, zoals chirurgische ingrepen bij kinderen, kindergeneeskundige problemen en kinderen met een handicap. Kinderverpleegkundigen bieden zorg en verpleging aan kinderen van 0-18 jaar. Je leert hoe je je zorg kunt afstemmen op de ontwikkelingsfasen van je patiënten. Je krijgt te maken met (pasgeboren) baby’s, peuters, kleuters, schoolkinderen en tieners.

Delen
kinderv
Choose
Your
Future
Hoe aanmelden?
Meer onderwijsinstellingen

Praktijk
De meeste ziekenhuizen bieden de mogelijkheid om de opleiding te volgen. Je werkt op de kinderafdeling van een algemeen ziekenhuis, in een kinderziekenhuis of in de kinderkliniek van een universitair medisch centrum. Hier kun je het praktijkdeel van de opleiding doen via een leer-arbeidsplaats, waarbij je als leerling kinderverpleegkundige aan de slag gaat.


Op de website van het College Zorg Opleidingen (CZO) vind je een overzicht van de ziekenhuizen waar je de opleiding kunt volgen. Zie meer info.
 


Theorie
Het theoretische gedeelte wordt verzorgd door meerdere opleidingsinstituten in Nederland, die vaak verbonden zijn aan een universitair medisch centrum. Je kunt terecht bij:

 

Veel onderwijsinstellingen hebben verschillende leslocaties. Kijk op de site van de school in welke plaats deze opleiding wordt gegeven.
 

Hoe aanmelden?

Het is gebruikelijk dat je je niet zelf aanmeldt bij het opleidingsinstituut, maar dat je aanmelding gedaan wordt door de instelling waarmee je een leer-arbeidsovereenkomst bent aangegaan. Je moet dus eerst solliciteren naar een opleidingsplaats.

 

Meer onderwijsinstellingen

 Zoek en vind adressen via onderwijsinstellingen vinden.

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25