Kinderverpleegkundige - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Kinderverpleegkundige

Tijdens de specialistische vervolgopleiding Kinderverpleegkundige krijg je les in het verlenen van verpleegkundige zorg aan kinderen. Je verdiept je in verschillende gebieden, zoals chirurgische ingrepen bij kinderen, kindergeneeskundige problemen en kinderen met een handicap. Kinderverpleegkundigen bieden zorg en verpleging aan kinderen van 0-18 jaar. Je leert hoe je je zorg kunt afstemmen op de ontwikkelingsfasen van je patiënten. Je krijgt te maken met (pasgeboren) baby’s, peuters, kleuters, schoolkinderen en tieners.

Delen
kinderv
Choose
Your
Future
Wist je dat…

Wist je dat…

...er ook de opleiding Kinderverpleegkundige Extramurale Zorg bestaat? De afgelopen jaren is de vraag naar zorg voor kinderen buiten het ziekenhuis enorm gegroeid. Daardoor zijn er steeds meer kinderverpleegkundigen nodig die ook bij de kinderen thuis kunnen werken. Deze opleiding is speciaal gericht op deze vorm van zorg.
 

...je wel sterk in je schoenen moet staan voor het uitoefenen van dit beroep? Het is namelijk niet niks om voor zieke kinderen te zorgen. Soms halen kinderen het niet, en het kan heel moeilijk zijn om dat te zien gebeuren.
 

...het best moeilijk is om een plaatsje te bemachtigen op een kinderafdeling van een ziekenhuis? Dat komt omdat heel veel verpleegkundigen graag op die afdeling willen werken. Om aan de opleiding te kunnen beginnen, heb je echter wel zo’n leer-arbeidsplaats nodig.
 

...bij zieke kinderen de lichamelijke toestand veel sneller kan verergeren en kritiek kan worden dan bij volwassenen? Daarom leer je tijdens de opleiding hoe je goed kunt observeren en hoe je handelend kunt optreden.
 

...het niet altijd gemakkelijk is om de ouders van een ziek kind te begeleiden? Veel ouders geven thuis bijna dezelfde zorg als die door de kinderverpleegkundigen in het ziekenhuis wordt gegeven. Vooral chronisch zieke kinderen worden pas opgenomen als het thuis echt niet meer lukt. Ouders kennen hun kind het beste en weten meestal veel over de aandoening van hun kind. Kinderverpleegkundigen leren tijdens de opleiding daarom ouders te zien als partners in het geven van zorg. En die zienswijze maakt het vak afwisselend, uitdagend, maar ook veeleisend!

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25