Kraamverzorgende - Waar aanmelden? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Kraamverzorgende

Deze studie leert hoe je hulp, adviezen en begeleiding geeft. Als kraamverzorgende kun je echt iets betekenen voor mensen; je helpt ze in een belangrijke periode, namelijk de eerste week van het leven van hun kind!

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Waar aanmelden?

Waar aanmelden?

Opleiding en aanmelden
Om kraamverzorgende te worden, schrijf je je in voor de branche-erkende opleiding bijvoorbeeld aan de Geboortezorg Academie of een ROC. Daarnaast kun je ook de MBO-opleiding Verzorgende-IG niveau 3 volgen. Dit is een opleiding waarmee je in diverse branches van de verpleging en verzorging kunt werken.


De opleiding Verzorgende-IG bestaat uit verschillende delen: een basisdeel, profieldeel en keuzedeel. Tijdens het profieldeel specialiseer je je in de kraamzorg.


Check voor de reguliere opleiding Verzorgende-IG de pagina Waar aanmelden.

 

Verkorte opleiding Kraamzorg
Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je een verkorte opleiding volgen. Deze opleiding is in BBL-vorm en duurt ongeveer 12 maanden. Dit is een branche-erkende opleiding; dat betekent dat je na het behalen van je diploma beschikt over de competenties die de praktijk van je verlangt.
 

Voor deze verkorte opleiding op niveau 3 heb je geen ervaring in de zorg nodig. Je moet wel gemotiveerd zijn om in de kraamzorg te werken. Daarnaast moet je zelf op zoek gaan naar een erkend leerbedrijf waar je kunt gaan werken tijdens je opleiding.
 

De verkorte opleiding leidt je specifiek op voor de kraamzorg. Wil je daarna in andere verzorgende functies werken, dan hoef je alleen nog een aantal onderdelen van de opleiding Verzorgende-IG te behalen.
 

Meer over de verkorte opleiding bij de Geboortezorg Academie of via dit overzicht van opleidingsinstituten met een verkorte opleiding.

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 3

OPLEIDINGSVORM

BBL

, BOL

INSCHRIJFDATUM

Uiterlijk 1 april

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16