Leraar/Tolk Nederlandse Gebarentaal - Waar aanmelden? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Leraar/Tolk Nederlandse Gebarentaal

Tijdens de HBO-opleiding Leraar/Tolk Nederlandse Gebarentaal leer je de Nederlandse Gebarentaal (NGT) en verwerf je kennis over de Dovengemeenschap.

Delen
Welzijn
Choose
Your
Future
Waar aanmelden?
Hoe aanmelden?
Meer onderwijsinstellingen

Waar aanmelden?

Je kunt de opleiding tot Leraar/tolk Nederlandse Gebarentaal volgen aan één hogeschool:

 

  • www.hu.nl

    Hogeschool Utrecht in Utrecht en Amersfoort. Leraar/Tolk Nederlandse Gebarentaal: voltijd (alleen in Utrecht, ook mogelijkheid tot associate degree Schrijftolk), deeltijd (ook mogelijkheid tot associate degree)


Veel onderwijsinstellingen hebben verschillende leslocaties. Kijk op de site van de school in welke plaats deze opleiding wordt gegeven.
 

Hoe aanmelden?

Voor deze opleiding meld je je uiterlijk op 1 mei aan via de website van Studielink www.studielink.nl. Ook voor uitschrijven of het doorgeven van een adreswijziging kun je bij Studielink terecht.


Je studiefinanciering en OV-kaart vraag je aan via DUO op www.duo.nl. Hiervoor heb je een DigiD (digitale handtekening voor overheidsdiensten) met sms-functie nodig.

 

Studiekeuzecheck
Wanneer je je aanmeldt voor 1 mei dan heb je recht op een studiekeuzecheck. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld kunt proefstuderen of een persoonlijk gesprek krijgt. De school bepaalt zelf hoe deze studiekeuzecheck eruitziet. Studenten die zich voor het eerst aanmelden hebben tot 1 september de tijd om hun studiekeuze te veranderen.

 

Meer onderwijsinstellingen

Zoek en vind adressen via onderwijsinstellingen vinden.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25