Longfunctieanalist - Kosten | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Longfunctieanalist

De hbo-bacheloropleiding Longfunctieanalist biedt jou de kans om werken en studeren te combineren. Zo leer je niet alleen op een theoretische manier over het functioneren van de longen, maar ook op een praktische manier: je gaat tijdens je studie werken op een longfunctieafdeling. De opleiding Longfunctieanalist kun je alleen aan de LOI hogeschool volgen.

Delen
Zorg
Choose
Your
Future
Kosten
Vergoeding
Instellingscollegegeld
Levenlanglerenkrediet

Kosten

Voordat je je als leerling aan de LOI Hogeschool kunt inschrijven, moet je je als longfunctieanalist in opleiding laten registreren bij de Stichting Beroepsopleiding Longfunctie Analisten (sBLA). Daar zijn registratiekosten aan verbonden, informeer voor het precieze bedrag bij de onderwijsinstelling.Het lesgeld voor de opleiding bedraagt € 199,- per maand. Dit geldt voor alle drie de leerjaren. Daarnaast betaal je maandelijks  € 99 examengeld. Houd daarnaast rekening met € 600,- examenkosten voor de praktijkexamens.
 

De leerstof is bijna volledig opgenomen in het schriftelijk studiemateriaal. Je hoeft dus bijna geen studieboeken aan te schaffen.
 

Vergoeding

Je werkt gedurende de opleiding als leerling longfunctieanalist in een ziekenhuis en ontvangt daarvoor een salaris. De meeste ziekenhuizen vergoeden (een gedeelte van) je studiekosten.

Instellingscollegegeld

Als je al een bachelordiploma in de zorg of in het onderwijs hebt behaald, dan betaal je voor je tweede bacheloropleiding het instellingscollegegeld. Was je eerste studie echter uit een ander domein, dan betaal je geen extra collegegeld, maar het wettelijk collegegeld. Informeer hiervoor bij de onderwijsinstelling.

Levenlanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.


Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het mbo is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Digitaal (Afstand/Schriftelijk)

, Werkend leren

INSCHRIJFDATUM

Geen deadline

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2