Master Geestelijke Verzorging - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Master Geestelijke Verzorging

Niet alleen het lichaam moet verzorgd worden, maar ook de ziel. De geestelijk verzorger helpt mensen door een moeilijke tijd heen. Hij luistert naar hun zorgen en praat met hen over hun levensopvatting. Past dit bij jou? Dan is de universitaire master Geestelijke Verzorging een interessante uitdaging! 

Delen
Welzijn
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Na afronding van de masteropleiding Geestelijke Verzorging ben je geestelijk verzorger. In de zorg kun je werken bij een algemeen of psychiatrisch ziekenhuis. Je kunt ook aan het werk in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke handicap.Buiten de zorg zijn geestelijk verzorgers werkzaam bij de krijgsmacht en bij justitie. Met het geloof of de levensopvatting als uitgangspunt voer je diepgaande gesprekken over het leven in bijvoorbeeld het leger of in de gevangenis.Als zelfstandig geestelijk verzorger kun je werken bij (particuliere) thuiszorgbureaus en begrafenisondernemingen.

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Vervolgopleidingen

Je hebt nu een mastertitel en hebt daarmee na je bachelor al een vervolgopleiding afgerond. Natuurlijk kun je je in dit vakgebied nog verder bijscholen door middel van cursussen. Je bent nooit uitgeleerd!

Predikant
In Utrecht kun je tijdens de master Geestelijke Verzorging ook de richting tot predikant volgen. Dan duurt de opleiding drie jaar. Daarna ben je volwaardig predikant in de Protestantse Kerk in Nederland.

 

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Master

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

VOOROPLEIDING

Theologie/ Religiewetenschappen

Godsdienst-Pastoraal Werk

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023 (Verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25