Master Innovatie in Zorg en Welzijn - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Master Innovatie in Zorg en Welzijn

Met de HBO-master Innovatie leer jij om innovatie en organisatie in de zorg en welzijn branche aan te brengen. Lees hier alles over deze masteropleiding!

Delen
Welzijn
Choose
Your
Future
Over de opleiding
Inhoud opleiding
Duur en leerwijze
Toelatingseisen

Over de opleiding

Lijkt het jou leuk om je helemaal onder te dompelen in innovatie en organisatie in zorg en welzijn? Om zo bij te dragen aan betere en betaalbare zorg voor cliënten en patiënten? Met de HBO-master Innovatie in Zorg en Welzijn kun jij het verschil maken.

 

Medewerkers in de zorg worden namelijk steeds vaker betrokken bij beleidsvraagstukken. Tijdens deze master verdiep je je in actuele zorgvraagstukken en leer je zorgtrajecten ontwerpen. Het is een combinatie van bedrijfskundige, inhoudelijke en wetenschappelijke inzichten: dé MBA voor de zorg. Na je opleiding kun je aan het werk als adviseur, projectleider, innovator, procesmanager en vele andere functies.

Inhoud opleiding

Wat leer je?
Tijdens de masteropleiding Innovatie in Zorg en Welzijn leer je alles over innovatie en organisatie in de zorg en ben je nauw betrokken bij alle ontwikkelingen in de sectoren zorg en welzijn. Je verdiept je in nieuwe vormen van zorg: goede en betaalbare zorg, met de best mogelijke kwaliteit.In het eerste jaar
Bij de start van deze opleiding ligt het zwaartepunt bij de ontwikkeling van academische competenties en advisering. Je leert over methoden en technieken van onderzoek, evidence based practice, kritisch denken, vraagsturing en strategie en beleid. Ten slotte leg je je toe op adviesvaardigheden en persoonlijke effectiviteit.In het tweede jaar
In jaar 2 maak je een probleemanalyse en doe je aanvullend onderzoek. Ook houd je je bezig met implementatie- en kennismanagement, logistiek, businesscase en financiën. Daarnaast is er aandacht voor de ontwikkeling van leiderschap en reflectieve praktijkvoering.Afstuderen
Het eerste jaar sluit je af met een certificaat op een van de volgende gebieden: adviseur ketenzorg en verandermanagement, adviseur leren en innoveren of adviseur kwaliteit en veiligheid. Zowel in het eerste als tweede jaar werk je bij iedere module aan een opdracht waarmee je een probleem in de praktijk oplost. Met het succesvol afronden van deze praktijkopdrachten in een samenhangend artikel studeer je uiteindelijk af.

 

Persoonlijke effectiviteit en leiderschap
Gedurende de gehele masteropleiding is er naast inhoudelijke verdieping en praktijkervaring ook aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. De aandacht voor persoonlijke effectiviteit, leiderschap en strategische positionering zorgt ervoor dat je diploma bijzonder effectief is in de praktijk.In de praktijk en via de online leeromgeving
Tijdens de master Innovatie in Zorg en Welzijn leer je niet alleen in de klas en individueel, maar ook in de praktijk, in leerteams en via een digitale leeromgeving. Deze gevarieerde manier van onderwijs zorgt voor een verdieping van de lesstof en van het contact tussen studenten en docenten.


Je bent klaar, en dan?
Na deze master kun je zorginhoudelijke en bedrijfskundige inzichten zó combineren en toepassen dat je de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten kunt verbeteren. Je krijgt oog voor de belangen en perspectieven van verschillende partijen en leert vraag, aanbod en organisatie van de zorg perfect op elkaar af te stemmen.

Duur en leerwijze

De HBO-masteropleiding Innovatie in Zorg en Welzijn is een deeltijdopleiding. Dat betekent voor deze opleiding dat je dat je parttime werkt en één dag naar school gaat. De opleiding duurt twee jaar.

 

Toelatingseisen

Diploma’s
Om tot de opleiding Master Innovatie in Zorg en Welzijn te worden toegelaten, is het belangrijk dat je een afgeronde HBO-opleiding hebt binnen zorg of welzijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Ergotherapie, Verpleegkunde of Social Work. Een intakegesprek is een vast onderdeel van de toelatingsprocedure.

 

Werkplek
Tijdens de master Innovatie in Zorg en Welzijn krijg je regelmatig praktijkopdrachten. Deze voer je op je eigen werkplek uit. Heb je geen baan? Ga dan op zoek naar een opdrachtgever waar je de opdrachten mag uitvoeren. 

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Master

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

DUUR

2 jaar

INSCHRIJFDATUM

1 juli 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25