Master Neurorevalidatie en Innovatie - Over de opleiding | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Master Neurorevalidatie en Innovatie

De HBO-master Neurorevalidatie en Innovatie is een praktijkgerichte opleiding. Je leert kritischer kijken, meten en beoordelen én je leert leiderschapsvaardigheden om de vernieuwingen daadwerkelijk door te voeren in jouw organisatie. Daarmee werk je aan kwaliteit van behandelingen en sneller herstel bij patiënten. Je ontwikkelt jezelf tot expert én je collega's ontwikkelen zich tot betere behandelaars en zorgverleners omdat ze de juiste dingen doen!

Delen
master
Choose
Your
Future
Over de opleiding
Inhoud Opleiding
Duur en Leerwijze
Toelatingseisen

Over de opleiding

 

De HBO-master Neurorevalidatie en Innovatie is een praktijkgerichte opleiding. Je leert kritischer kijken, meten en beoordelen én je leert leiderschapsvaardigheden om de vernieuwingen daadwerkelijk door te voeren in jouw organisatie. Daarmee werk je aan kwaliteit van behandelingen en sneller herstel bij patiënten. Je ontwikkelt jezelf tot expert én je collega's ontwikkelen zich tot betere behandelaars en zorgverleners omdat ze de juiste dingen doen!

Inhoud Opleiding

De Master Neurorevalidatie en Innovatie wordt aangeboden in twee modules: Zorgadvies en Zorgvernieuwing. Samen vormen de twee modules de Master Neurorevalidatie en Innovatie.

 

Wat leer je?
In deze opleiding bestudeer je de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van de hersenen, het ruggenmerg, spieren en zenuwen. Je leert deze in te zetten om de neurorevalidatiezorg inhoudelijk en organisatorisch evidence based te vernieuwen en verbeteren.

De opleiding bestaat uit 4 onderdelen:

  • neurorevalidatie in perspectief (gekeken vanuit je eigen vakgebied)
  • specialistische kennisontwikkeling in zorgketens
  • leiderschap in zorgvernieuwing
  • innovatie en implementatie in neurorevalidatie
     

Verschillende beroepsgroepen
Je leert over de grenzen van je eigen vakgebied heen te kijken. Daartoe werk je samen met groepsgenoten van verschillende beroepsgroepen, zoals ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen.

 

Praktijk
Tijdens deze opleiding werk je in de praktijk. De opdrachten sluiten aan bij je dagelijkse werkomgeving en bij de patiënten met wie je werkt. Op deze wijze profiteren jouw patiënten, jouw team en je werkgever direct mee.

Duur en Leerwijze

De HBO-master Neurorevalidatie en Innovatie is te volgen in deeltijd en duurt 2 jaar. 

 

Studiebelasting
Per week is de studiebelasting 20 uur. Je zit 1 dag op school in een groep van maximaal 20 studenten. Naast je opleiding werk je zo'n 3 dagen in de week in een relevante functie binnen de neurologie, de neurorevalidatie of in het onderwijs. Dit kan ook een stage zijn. Een belangrijke werkvorm is het geven van peer feedback aan je groepsgenoten. Via de digitale leeromgeving geef je interdisciplinair feedback op de werkstukken van je collega's.

Toelatingseisen

Diploma's
Voor de HBO-master Neurorevalidatie en Innovatie heb je het volgende diploma nodig:
- HBO-bachelor

 

Daarnaast werk je minimaal 1 jaar met volwassenen en kinderen met neurologische en/of geriatrische aandoeningen óf heb je de minor Neurorevalidatie gevolgd.

 

Opdrachten uitvoeren binnen je werkomgeving
Bovendien heb je een relevante functie binnen neurologie/neurorevalidatie of verzorg je onderwijs met betrekking tot neurologische/geriatrische aandoeningen; voor minimaal 18 uur per week met mogelijkheden om binnen de werksituatie de taken en opdrachten van de Master Neurorevalidatie en Innovatie uit te voeren. Dit wordt contractueel met je werkgever afgesproken.

 

De Master Neurorevalidatie en Innovatie bestaat uit 2 modules Zorgadvies en Zorgvernieuwing. Wil je niet direct de gehele master volgen, dan kun je ook starten met de 1e module. Om te starten met de 1e module zijn er 2 mogelijke routes.

 

Route 1
Om tot de 1e module te worden toegelaten, heb je een relevant HBO-bachelordiploma behaald en heb je een minor Neurorevalidatie gevolgd. Daarnaast heb je tijdens de bacheloropleiding een relevante stage in het vakgebied met goed gevolg doorlopen. Verder ben je bereid om 3 dagen per week stage te lopen zolang je nog geen relevante functie hebt in het vakgebied.

 

Route 2
Je wordt ook tot de 1e module toegelaten als je werkt als verpleegkundige/therapeut met mensen met neurologische of geriatrische aandoeningen of verzorgt onderwijs op bachelorniveau met betrekking tot neurologische of geriatrische aandoeningen. Je hebt dus een relevante functie in het vakgebied of in het onderwijs met de mogelijkheid om binnen de werksituatie de opdrachten van de opleiding uit te voeren.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Master

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

VOOROPLEIDING

Ergotherapie

Fysiotherapie

Logopedie

Mondzorgkunde

Verpleegkunde HBO

Voeding & Diëtetiek

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2022

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25