Master Pedagogiek - Over de opleiding | YouChooz
Alle opleidingen

Opleiding

Master Pedagogiek

Tijdens de HBO-master Pedagogiek verdiep je je verder in de pedagogiek en leer je de managementvaardigheden die horen bij een leidinggevende functie zoals organiseren, uitvoeren en beslissen. Zo haal je meer uit je bacheloropleiding Pedagogiek!

Delen
Choose
Your
Future
Over deze opleiding
Inhoud opleiding
Duur en leerwijze
Toelatingseisen

Over deze opleiding

Tijdens de HBO-master Pedagogiek verdiep je je verder in de pedagogiek en leer je de managementvaardigheden die horen bij een leidinggevende functie zoals organiseren, uitvoeren en beslissen. Zo haal je meer uit je bacheloropleiding Pedagogiek! 

Inhoud opleiding

Wat leer je?
De masteropleiding Pedagogiek leert je te werken in een leidinggevende functie. Je leert managementvaardigheden en verdiept je verder in de pedagogiek. Je leert meer achtergronden bij de kennis die je al hebt en wordt voorbereid op een functie met meer verantwoordelijkheden. Je doet ook onderzoek in de praktijk. Zo word je een allround pedagoog met veel vakkennis, die toezicht houdt op de werkzaamheden van anderen. 

Competenties
Om je voor te bereiden op een leidinggevende functie richt de opleiding zich op een aantal competenties. Dit zijn bijvoorbeeld:
- analyseren en interpreteren
- organiseren en uitvoeren
- leidinggeven en beslissen
- leren, stimuleren en ontwikkelen

Praktijk 
Tijdens de studie krijg je praktijkgerichte opdrachten, die je uitvoert op je werkplek. Je zoekt oplossingen voor problemen uit de praktijk en leert de theorie meteen toe te passen. Gedurende de opleiding word je begeleid door docenten en een praktijkbegeleider.


Specialisaties
De master Pedagogiek of Master of Educations verschilt per hogeschool. De ene hogeschool richt zich bijvoorbeeld op de invloed van de media op jongeren. De andere richt zich meer op problemen van jongeren in de grote stad. Zie ook Waar aanmelden.

Duur en leerwijze

Opleidingsduur
De HBO-master Pedagogiek is alleen te volgen in deeltijd. De opleiding duurt 2 of 3 jaar, afhankelijk van de hogeschool.

Studiebelasting
Je besteedt wekelijks gemiddeld 2 dagen aan de opleiding door middel van zelfstudie en praktijkopdrachten. Bovendien moet je een baan hebben binnen het pedagogische werkveld.

Toelatingseisen

Diploma en werkervaring
De master Pedagogiek staat voor je open als je een pedagogische of aanverwante HBO-opleiding hebt afgerond. Ook moet je minimaal twee jaar relevante ervaring in bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg, jeugdzorg of het (speciaal) onderwijs hebben. Bovendien is een vereiste dat je huidige baan relevant is voor de opleiding. 

De opleidingen die je kunt volgen voor de master zijn:
 


Werk en studie
Omdat het een deeltijdopleiding is, wordt er van je verwacht dat je werkomgeving aansluit bij de inhoud van de opleiding. Je combineert studie en werk en voert opdrachten uit in de praktijk. Per school verschillen de eisen aan het werk dat je moet doen. Wel verwacht elke school dat je de praktijkopdrachten in je werkomgeving kunt uitvoeren.

 

Specificaties:

NIVEAU

HBO Master

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

VOOROPLEIDING

Pedagogiek

Social Work

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25