Medische Hulpverlening - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Medische Hulpverlening

De HBO-opleiding Medische Hulpverlening leidt je op tot bachelor medisch hulpverlener (BMH). Je leert klinisch redeneren, goed communiceren (met zowel patiënten als collega’s) en adequaat handelen. Afhankelijk van je specialisatie kun je aan de slag bij een ambulancedienst en/of op de spoedeisende hulp. In combinatie met een CZO diploma anesthesiemedewerker kun je deelnemen aan een operatieteam of op een diagnostische afdeling van het ziekenhuis.   

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Wanneer je bent afgestudeerd mag je jezelf Medisch Hulpverlener noemen. 

Het beroep medisch hulpverlener is een nieuw beroep, dus nog volop in ontwikkeling. De opleiding stemt continu af met het werkveld. Als student en afgestudeerde werk je actief mee aan de vorming van dit nieuwe beroep.
 

Heb je tijdens je studie een richting gekozen die toch niet helemaal bij jou blijkt te passen? Dan kun je, dankzij de brede opleiding, alsnog aan de slag in één van de andere richtingen.


Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je de HBO-opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel bachelor. Daarmee kun je doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit.

De HBO-master Physician Assistant sluit bijvoorbeeld goed aan op de opleiding Medische Hulpverlening.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Duaal

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25