Medische Hulpverlening - Waar aanmelden? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Medische Hulpverlening

De HBO-opleiding Medische Hulpverlening leidt je op tot bachelor medisch hulpverlener (BMH). Je leert klinisch redeneren, goed communiceren (met zowel patiënten als collega’s) en adequaat handelen. Afhankelijk van je specialisatie kun je aan de slag bij een ambulancedienst en/of op de spoedeisende hulp. In combinatie met een CZO diploma anesthesiemedewerker kun je deelnemen aan een operatieteam of op een diagnostische afdeling van het ziekenhuis.   

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Waar?
Hoe?

Waar?

De opleiding Medische Hulpverlening kun je volgen aan de volgende hogescholen:
 

 • www.han.nl

  HAN in Arnhem, Nijmegen. Medische Hulpverlening: voltijd (selectieprocedure)
 • www.hogeschoolrotterdam.nl

  Hogeschool Rotterdam in Rotterdam. Medische Hulpverlening: voltijd (selectieprocedure)
 • www.hu.nl

  Hogeschool Utrecht in Utrecht en Amersfoort. Medische Hulpverlening: voltijd (selectieprocedure), duaal
   

In het vorige studiejaar was er voor deze studie een selectieprocedure. De kans is groot dat dit het komend schooljaar weer zo is.


Opleiding met selectie
Scholen kunnen zelf studenten selecteren voor hun zogenoemde fixusopleidingen. Het selecteren van studenten heet decentrale selectie. Er wordt dan niet meer alleen gekeken naar je gemiddelde eindexamencijfer. Belangrijk zijn ook je motivatie, persoonlijkheid en andere schoolprestaties. De onderwijsinstelling bepaalt zelf wat de selectiecriteria precies zijn. Bijvoorbeeld een toets, assessment of selectiedag.

Hoe?

Is er op de school van jouw keuze sprake van een fixusopleiding, meld je dan op tijd aan. De uiterste aanmelddatum is 15 januari. De aanmelding verloopt via Studielink: www.studielink.nl.

LET OP: 
Voor de opleidingen Geneeskunde, Tandheelkunde, Fysiotherapie en Mondzorgkunde mag je je maar bij één hogeschool of universiteit aanmelden per studiejaar. Het verschilt per opleiding en per school of je 2 of 3 keer kunt deelnemen aan een selectieprocedure. 

Je mag je in één studiejaar voor maximaal 2 numerus fixus-opleidingen aanmelden en meedoen met de selectieprocedure. In totaal mag je je maximaal voor 4 opleidingen opgeven. Dus 2 numerus fixus-opleidingen en 2 opleidingen zonder numerus fixus. Of 1 numerus fixus-opleiding en 3 opleidingen zonder numerus fixus. 

Studiefinanciering 
Je studiefinanciering en OV-kaart vraag je aan via DUO op www.duo.nl. Hiervoor heb je een DigiD (digitale handtekening voor overheidsdiensten) met sms-functie nodig.

Meer onderwijsinstellingen

Zoek en vind adressen via onderwijsinstellingen vinden.

 

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Duaal

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25